Vítězné loučení dorostenců na domácí půdě proti silnému Hulínu


/UT Hrádek/ Dorost odehrál své poslední domácí utkání proti silnému Hulínu. V prvním poločase se dvakrát střelecky prosadil Švadleňák a vnesl klid na kopačky našich mladých hráčů. V druhé půli se trefil kapitán Šmotek a dorost tak neokusil za celý podzim doma hořkost porážky!

FC TVD Slavičín

3:0 (2:0)

Branky: 2xŠvadleňák, Šmotek
Sestava FC TVD Slavičín
Gergela – Miklas, Blažek, Ondruš, Vrba – L. Šebák, L. Zámečník(BO), Šmotek, Salajka – Švadleňák, Fojtů
Střídali: L. Zámečník(ZL), Švach, J. Častulík, Fiodor, Staněk

Pozápasový komentář

Poslední utkání zvládli dorostenci na jedničku a při hodnocení trenér Petr Švach byl spokojený. ,,Za první poločas bylo vedení 2:0 zcela zasloužené, protože jsme odehráli výborný poločas. Kluci opět hráli to, co jsme po nich s bráchou(pozn. asistent Michal Švach) chtěli. Soupeře k ničemu nepustili, přehrávali Hulín ve všech směrech a navrch to okořenili 2 brankami. Naše pokyny splnili do puntíku,“ pousmál se spokojeně trenér a přidává svůj pohled na druhý poločas. ,,Druhá půle vypadala trochu vlažnější, což bylo i z toho důvodu, že kluci ten začátek zápasu trochu napálili. Říkali jsme si s bráchou, že takové tempo nejde vydržet celý zápas, což se nakonec i potvrdilo. Kluci se tolik nehrnuli dopředu, utkání se snažili pohlídat a kontrolovat. Soupeř měl nějaké náznaky šancí, jednou dokonce postupoval sám na brankáře Gergelu, ten ale jeho pokus chytil. My dali před koncem utkání třetí gól a zaslouženě tak vyhráli,“ mne si ruce nad povedeným domácím zápasem trenér Švach.

Zápas proti Hulínu sliboval zajímavé utkání, ale dorostenci jej zvládli perfektně. ,,Soupeř měl hodně urostlých hráčů. Zřejmě vesměs starší ročníky, kteří asi budou končit v dorostu. V prvním poločase šlo hodně vidět, že Hulín byl zaskočený naši agresivní a aktivní hrou. Věděli jsme, že mají dva velmi šikovné a hlavně gólové útočníky, kdy se to na ně snažili nakopávat, ale naši obránci si s tím velmi dobře poradili, čímž jsme eliminovali jejich celou hru,“ zhodnotil hru soupeře mladý kouč.

Trenér Švach nejraději hodnotí tým jako celek, ale dnes udělal výjimku a vyzdvihl skvělý výkon krajního záložníka Lukáše Šebáka. ,,Zahrál opravdu perfektně, oba dva góly nachystal. Pravá strana byla v jeho dominanci a hrozilo z ní neustálé nebezpečí.“ Neopomněl taktéž zmínit velmi povedený třetí gól v podání kapitána Šmotka. ,,Tohle byl opravdu krásný gól. Z trestného kopu se Kamil trefil přes zeď přímo do šibenice,“ popisuje velmi povedenou branku svého svěřence.