Stanislav Vypušťák: Za poslední dobu jsem takové zemětřesení v kabině o poločasu nezažil!

/Rozhovor/ Jedním z důležitých aktérů nedělního derby proti Brumovu byl bezesporu brankář Stanislav Vypušťák. V rozhovoru popisuje, že o poločase nezažil již dlouho takové zemětřesení v kabině, ale i mnoho dalšího.

V tisku zaznělo z úst tvého brankářského kolegy z Brumova Andreje Cúcika, že Brumov si zasloužil více tři body. Jak jsi to viděl ty?
Já si naopak myslím, že remíza je zasloužená. Brumov sice mohl rozhodnout v prvních 20-25 minutách, kdy mohl vést klidně 2:0 a s takovým výsledkem bychom pak těžko ještě něco dělali. Nicméně nedokázali proměnit jejich jednu 100% šanci a špatně řešili své dobré brejkové situace. Na druhé straně my jsme měli taky nejednu šanci, takže remíza je spravedlivá.

Terén byl abnormálně těžký, myslíš, že to ovlivnilo výkon našeho mužstva?
My měli velmi vlažný vstup do zápasu. Bylo tam málo agresivity a slabé nasazení. Nicméně terén mohl hrát určitou roli, protože máme více technických hráčů, kterým povrch ,,neseděl“.

Tobě osobně se hrálo dobře na takovém povrchu?
Jo, mně se hrálo dobře. Mám rád tady tyhle podmáčené hřiště a těžší terény.

Ty jsi se vytasil v první půli reflexivním zákrokem proti Marku Novákovi. Jak by jsi popsal svůj zákrok?
Díval jsem se na sestřih a pro Marka to byla více než 100% šance. Naštěstí ten míč špatně trefil a dal mi šanci to chytit, což se mi podařilo a já balon zkrotil na brankové čáře. I tak to byl pěkný, ale velmi těžký zákrok, protože mi to mohlo lehce vypadnout.

První půli jsme prohráli. Byla v kabině o poločase velká bouře?
Myslím si, že za poslední dobu jsem takové zemětřesení neslyšel, takže to bylo celkem ostré, ale velmi nám to pomohlo.

Ve druhé půli bylo hodně nebezpečných akcí na obou stranách. Ke konci jsi nešťastně chytil míč rukou pár centimetrů za šestnáctkou, popiš inkriminovaný okamžik.
To byla bohužel moje chyba. Pomezní rozhodčí byl přímo na hranici velkého vápna a viděl mě. Nicméně si nejsem 100% jistý, že byl míč celým objemem před čárou, ale rozhodčí to takhle posoudil. Pravděpodobně by to kopal jejich exekutor Kolář, který byl ale již vystřídaný, tak jsem byl trochu klidnější. Oddechl jsem si, když to netrefili, protože to bylo hodně nebezpečné a jsem rád, že nás to nestálo všechny body.

V dalším zápase čekáme velmi silný Havířov. Očekáváš podobný zápas jako proti Brumovu nebo to bude úplně něco jiného?
Uvidíme podle terénu, kde se bude hrát. Pokud budeme hrát na umělé trávě, tak si myslím, že bychom mohli být mírní favoriti. Pokud to bude na přírodním hřišti, tak to bude vyrovnané a těžké utkání, podobné jako s Brumovem. Havířov je kombinační, silný na balonu a jejich brejky jsou smrtící.