Naše rezerva nezvládla venkovní zápas v Kostelci u Holešova

/Kostelec u Holešova/ K dalšímu mistrovskému utkání zajížděla rezerva Slavičína do Kostelce, který měl impozantní vstup do soutěže, když po 4. kole vedl, ale pak se jejich motor zasekl a v dalších čtyřech utkáních neuhráli ani bod.

4:2 (2:1)

FC TVD Slavičín
Branky: Kalík, Šála
Sestava FC TVD Slavičín
Kuja – Both, Ondruš, Bureš, Floreš – Kalík, Fojtů, Sochora, Goňa, Salajka – Šála
Střídali: L. Šebák, Mikš, Zámečník L.

Zápasový komentář

Vstup do utkání měli lepší hosté, když na velmi promáčeném terénu dobře kombinovali a vytvořili si územní převahu. Z první akce domácích však hned v 7. minutě po hrubé chybě slavičínské obrany trestal agilní Hradil. Hosté nezpanikařili a pokračovali v dobré kombinační hře. Vytvořili si řadu šancí, které však nedotáhli do konce, až ve 20. minutě po krásné přihrávce nejlepšího hráče hostí Martina Goni nekompromisně zavěsil Kalík a bylo srovnáno. Hra se vyrovnala a oba týmy si vytvořily několik příležitostí, kdy se na obou stranách skvěle vytáhli oba brankáři. Ve 43. minutě však hosté vyrobili opět nepochopitelnou hrubku v rozehrávce a opět trestal přesný Hradil, do šaten se tak šlo za stavu 2:1.

Hosté provedli změny v sestavě a po důrazné promluvě vstoupili do druhé půle opět lépe a neustále se tlačili před branku domácích. Jejich snaha byla odměněna a v 55. minutě se hlavou prosadil Lukáš Šála a bylo 2:2. Hosté povolili a toho využili domácí, kteří převzali iniciativu a byli lepším týmem. Vytvořili si několik nebezpečných situací, ale mladý Kuja v bráně hostí vše zneškodnil. Pomalu se schylovalo k remíza, ale 15 minut před koncem Kuja neudržel nebezpečnou střelu domácích a pohotový Gerát vstřelil vítězný gól. Hosté otevřeli hru, ale přes veškerou snahu se jim nepodařilo překonat skvělého Nevřalu v domácí bráně. V samotném závěru domácí upravili skore Kovaldou na konečných 4:2, a tak domácí získali cenné 3 body.

Pozápasový komentář

,,Od pátku se spekulovalo zda se bude, či nebude hrát z důvodu promáčeného hřiště. Nakonec rozhodčí terén uznal a zápas se odehrál na hodně podmáčeném terénu, který našemu týmu moc nevyhovoval. Přesto jsme směrem dopředu předvedli poměrně kvalitní výkon, ale větší produktivita a hlavně neskutečné chyby v našich obranných řadách nás stály body. Klukům nelze upřít snahu, ale to je málo. Je to již druhá porážka v řadě, a tak musíme v dalším kole doma zabrat a odčinit tak zbytečnou porážku,“ zhodnotil zápas a burcuje do dalšího utkání trenér Jiří Váňa.

Fotogalerie