Hluk nekladl odpor. Dorostenci se díky výhře posunuli do čela tabulky!


/UT Hrádek/ Na hrádecké umělce jsme přivítali soupeře z dolního patra tabulky – Hluk. Postavení obou mužstev v tabulce jasně určilo ráz zápasu a naši mladíci již v 30. minutě vedli 3:0. Celkem jsme nasázeli do sítě Hluku 6 branek a zaslouženě tak vyhráli!

FC TVD Slavičín

6:0 (4:0)

Branky: Fojtů, L. Šebák, Zvoníček, Vrba, Šmotek z pen., vlastní
Sestava FC TVD Slavičín
Gergela – Fiodor, Ondruš, Miklas, Vrba – Švach, Zvoníček, Šmotek, Švadleňák, L. Šebák – Fojtů
Střídali: L. Zámečník(BO), L. Zámečník(ZL), Blažek, Staněk, Častulík J.

Pozápasový komentář

Nástup dorostenců v zápase proti Hluku se nadmíru vydařil. ,,Kluci hráli přesně to, co jsme jim s bráchou(pozn. asistent trenéra Michal Švach) řekli. To znamená, že na soupeře vletěli a rozhodli již do poločasu. Ve třicáté minutě bylo rozhodnuté za stavu 3:0 a o poločase jsme kluky nabádali ať si zahrají fotbal,“ popisuje první půli a poločasovou debatu v šatně trenér Petr Švach a pokračuje s hodnocením druhého poločasu. ,,Bohužel se stalo to, co jsme nechtěli. Mrzí mě, že si kluci víc neužili fotbalově, když měli soupeře na lopatkách a mohli si s ním ,,dělat“ co chtěli. Sám vím, jak těžké je se ještě motivovat za rozhodnutého stavu, ale i přesto jsem očekával více, ale tohle byl velký guláš,“ komentoval trochu rozmrzele mladý kouč.

Jeho svěřenci splnili roli favorita na výbornou. ,,Věděli jsme, že Hluk hrál v pátek dohrávku, proto jsme nasadili útočnou taktiku a to se povedlo. Nicméně bylo poznat, že se soupeř nachází ve spodních patrech tabulky a tomu odpovídala jeho hra. My si roli favorita splnili,“ je si vědom kvalit svého týmu trenér.

I díky zaváhání Uherského Brodu na horké štítenské půdě se mladíci dostali do čela tabulky krajského přeboru. ,,Momentálně jsme lídři, což je super. Strašně moc zápasů jsme dokázali otočit, protože kluci tomu jdou naproti. Po 10. kole jsme se dostali na čelo a za mě si myslím, že zcela zaslouženě, “ neskrývá své nadšení trenér Švach, když se dozvěděl při hodnocení zápasu, že jeho tým se dostal na první místo tabulky.