I přes velké množství neproměněných šancí jsme doma porazili Petrovice

/UT Hrádek/ Utkání se kvůli nepřízni počasí odehrálo na umělé trávě v Hrádku. My jsme se od úvodních minut pustili do Petrovic a jen díky naší neschopnosti vstřelit branku zápas skončil pouze jednobrankovým rozdílem.

FC TVD Slavičín

2:1 (1:0)

Branky: Juřica, Školník
Sestava FC TVD Slavičín
Vypušťák – Goňa, Fojtík, T. Švach, Mezírka – L. Šebák, Plšek, Školník, P. Švach, Juřica – Kříž
Střídali: Šťastný, Zvoníček, Bartoš

Zápasový komentář

Do utkání jsme vletěli ve velkém stylu a během čtyř minut jsme kopali 5 rohů, ze kterých jsme ale nedokázali vytěžit vedoucí branku. Po celý úvod jsme drželi míč na svých kopačkách, ale nedokázali najít skulinu v obraně soupeře. Ve 20. minutě se zrodila první velká šance. Stoper Petrovic podcenil jednoduchý míč a Petr Švach tak šel sám na hostujícího brankáře, který ale dokázal střelu srazit na roh. Do 25. minuty jsme kopali již 9 rohů a 3 standardní situace, ale nic jsme z toho kromě závarů neměli. V 29. minutě se nám podařila pěkná akce, na jejímž konci si navedl míč Juřica, ale jeho střelu brankář chytil. V 34. minutě jsme ukázali fotbalovou akci z učebnice. Z jedné strany jsme přenesli míč na druhou, kdy si výborně zpracoval Goňa míč jedním dotykem do pohybu a druhým našel přesně hlavu Kříže, který bohužel zakončoval jen těsně nad břevno. V 36. minutě šel pod sprchy petrovický obránce po druhé žluté kartě a my se nadechli k drtivému náporu. Po dalším centru Goni opět hlavičkoval výborně Kříž, ale chybělo mu větší štěstí a balon šel znovu těsně nad. Ve 42. minutě jsme šli do vedení! Standardní situaci z blízkosti rohového praporku rozehrával Goňa, míč proletěl celou šestnáctkou k Juřicovi, který krásným volejem nedal brankáři šanci.

Druhý poločas se odvíjel přesně podle toho prvního. My drželi míč a dobývali soupeřovu branku. V 50. minutě natáhl ke střele ze střední vzdálenosti Fojtík, ale jeho střela šla nad. O dvě minuty později si naběhl na centr debutanta Šebáka Kříž, ale jeho gólovou střelu na poslední chvíli zahasil skluzem hostující obránce. V 55. minutě však Petrovice kapitulovaly podruhé. Petr Švach si naváděl míč, narazil si s Křížem, a nahrál osamocenému Školníkovi, který s přehledem uklidil míč do branky. Ta branka vnesla na naše kopačky potřebný klid a my kontrolovali utkání bez větších problémů. Bohužel naše akce končily na nepřesnosti ve finální fázi a tak Petrovice udeřily z jediné vážnější šance. V 75. minutě se dostal k odraženému míči hostující hráč a tečovanou střelou překonal Vypušťáka. V 78. minutě jsme mohli odskočit opět na rozdíl dvou branek, ale po přiklepnutí Bartoše na Zvoníčka druhý jmenovaný nedokázal uklidit míč do brány. V 89. minutě se dostal k míči Petr Švach a zkoušel chytře přelobovat brankáře, ale jeho pokus skončil na břevně. Utkání tak skončilo pro hráče Petrovic ještě mírným výsledkem 2:1.

Pozápasový komentář

,,Dnes to bylo zcela zasloužené vítězství. Od prvních minut až do konce jsme byli jasně lepším týmem. Škoda, že jsme neproměnili obrovské šance, které jsme měli a soupeř tak snížil při jediné vážnější příležitosti, kdy se dostal k odraženému míči a tečovanou střelou překonal Vypušťáka. My pak vypadli na pět minut z tempa, ale pak si utkání pohlídali a zaslouženě vyhráli,“ shrnul vítězné utkání trenér Pavel Prešnajder.

Napsali o nás

Těsná porážka Petrovic – karvinsky.denik.cz

Fotogalerie

Slavičín – Petrovice – slavicin.rajce.idnes.cz