Dorost nerozhodil špatný začátek zápasu a doma si poradil s Otrokovicemi


/UT Hrádek/ V sobotním dopoledni se představila na naší hrádecké umělce Viktoria Otrokovice. My jsme měli doslova hororový nástup, ale ještě do poločasu bylo srovnáno a ve druhé půli to byl z naší strany koncert a zaslouženě jsme vyhráli!

FC TVD Slavičín

5:2 (2:2)

Branky: 2xFojtů, 2xL. Zámečník(ZL)., vlastní
Sestava FC TVD Slavičín
Gergela – Švadleňák, Svoboda, Janků, Vrba – L. Zámečník(ZL), Šmotek, L. Zámečník(BO), Zvoníček, Staněk – Fojtů
Střídali: Švach

Pozápasový komentář

Naši dorostenci začali tím nejhorším možným způsobem a již po čtyřech minutách prohrávali o dvě branky. ,,Chyběli nám všichni tři stopeři a pravý obránce, takže jsme postavili prakticky novou obranu. V naší hře byl strašný chaos. My jsme se hledali a soupeř dal ze dvou šancí dvě branky. Začátek byl hodně špatný, nebyla tam ani koncentrace, prostě chaos,“ shrnul hororový nástup svých svěřenců trenér Petr Švach.

Jenže po deseti minutách se začaly dít věci. ,,Kluci se otřepali nejen tím, že dali branky, ale hlavně se dostali do zápasu herně. Takhle si s bráchou(pozn. asistent Michal Švach) představujeme hru, kterou chceme hrát. Navíc jsme to vyjádřili brankami jako bonus,“ zhodnotil první poločas a to nejlepší si jeho svěřenci nechali na druhý poločas. ,,Ve druhé půli jsme odehráli jedno z nejlepších utkání, ne-li nejlepší. Kluci hráli po zemi, jednoduše, hodně využívali křídelní prostory a z toho jsme dali dva nebo tři góly. Kdybychom takhle hráli pořád, tak by to byla nádhera,“ pochvaloval si výkon svých hráčů mladý kouč.

Dorostenci jsou již ve druhé polovině podzimní sezony, proto si trenér Petr Švach neodpustil krátké zhodnocení. ,,Já jsem hlavně spokojený v tom, že kluci chodí poctivě na tréninky. Dokonce když jsme chtěli skrz špatné počasí zrušit trénink, tak se kluci sami ozvali jestli by ten trénink přece jen nemohl být, což je pro nás s bráchou strašné plus a motivace! Z kluků cítíme obrovský zájem, baví je to a hlavně to jde vidět díky výsledcích a hře. Když jsme přebírali dorost a nějak to skládali dohromady, tak jsme tohle opravdu nečekali. Velmi příjemné překvapení,“ neskrývá nadšení z přístupu našich mladých nadějí ambiciozní kouč.

Na závěr chtěl Petr poděkovat svému týmu. ,,Kluci mi dali krásný dárek k narozeninám v podobě skvělé výhry proti Otrokovicím, za což jim děkuji!“


V uplynulém týdnu slavil Petr Švach své 36. narozeniny. Za celý klub FC TVD Slavičín mu přejeme hodně štěstí jak na poli hráčském, tak trenérském a hlavně ať ti drží pevné zdraví!!

Peťa Švach