Skvělý první poločas rozhodl o našem vítězství v Hranicích

/Hranice/ Na poslední vítězství proti Opavě jsme chtěli navázat venku na horké hranické půdě. Díky skvěle zahrané první půli, kdy jsme vstřelili tři branky, se utkání ve druhém poločase pouze dohrávalo a my tak brali cenné tři body!

0:4 (0:3)

FC TVD Slavičín
Branky: 2xFojtík, Kříž, Juřica
Sestava FC TVD Slavičín
Talčík – O. Šebák, Fojtík, T. Švach, Kocián – Juřica, Mezírka, Horáček, P. Švach, Salajka – Kříž
Střídali: Zvoníček, Bartoš, Pastorek

Zápasový komentář

Hned ve 3. minutě se dostal do úniku Petr Švach, ale jeho finální přihrávka pod sebe našla pouze domácího hráče. V 6. minutě mohlo být zle. Kombinace hranických hráčů a následný projektil skončil na tyči Talčíkovi brány. V 9. minutě nás brankář Talčík podržel, kdy vychytal hlavičku domácího hráče. Vrcholem tlaku Hranic byla 15. minuta, kdy naštěstí pro nás jejich hráč střílel jen těsně vedle pravé tyče. Ve 22. minutě jsme se připomněli i my. Přímý kop v podání Petra Švacha ze 17 metrů skončil na spojnici. Hned o pár minut později Kocián našel přesně hlavu Juřici, který šikovně překonal brankáře na zadní tyči – 0:1! V tu chvíli nám narostly křídla a Hranice nevěděli, co hrát. V 31. minutě jsme vedli o dvě branky. Nadýchaný centr od Horáčka napálil přímo z voleje nekompromisně Kříž. Aby toho nebylo málo, tak ve 34. minutě po zahraném signálu z rohového kopu vstřelil Fojtík již náš třetí gól.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s jasným cílem neinkasovat a pohlídat si skvěle rozehrané utkání. Obraz hry se po celý poločas příliš nezměnil, kdy hraničtí nevěděli, jak překonat naši obranu, a tak se snažili o nakopávané míče, které jsme dokázali uskákat. My podnikali rychlé brejky a snažili se přidat ještě další branku. Po jednom brejku a následném rohu se nikým nehlídaný Fojtík dostal ke střele a přidal poslední hřebíček do rakve pro hranické hráče. Do konce utkání se již nic více zajímavějšího nestalo a my si tak odvezli cenné 3 body!!

Pozápasový komentář

,,Přečkali jsme úvodních 15 minut, kdy jsme mohli prohrávat. Hranice tam měli dvě brankové příležitosti. Jednou soupeř nastřelil tyč a podruhé nás podržel brankář Talčík, který chytil po standardní situaci hlavičku soupeře. Pak jsme se dostali do hry my a zcela zaslouženě zvítězili. Zápas poté byl již jen o nás, protože se dá říct, že soupeř nekladl větší odpor a my podali dobrý výkon,“ zhodnotil spokojeně venkovní utkání trenér Pavel Prešnajder.

Napsali o nás

Diviznímu Slavičínu stačilo k popravě Hranic deset minut – zlinsky.denik.cz
Devět minut hrůzy. Hranice doma utrpěly debakl – hranicky.denik.cz

Fotogalerie