Slavičínský dorost stále ve znamení vítězné vlny


/Štítná nad Vláří/ Velice cenný skalp soupeře a tím pádem plný bodový zisk zaznamenali naši dorostenci i v dalším soutěžním utkání, kde jsme zajížděli na horkou štítenskou půdu.

1:2 (1:2)

FC TVD Slavičín
Branky: 2xŠebák L.
Sestava FC TVD Slavičín
Gergela – Vrba, Ondruš, Janků, Fiodor – Šmotek, Zámečník L. I., Zámečník L. II., Staněk, Šebák – Fojtů
Střídali: Švach, Svoboda, Švadleňák

Zápasový komentář

Začátek zápasu vyšel našim barvám na jedničku, kdy hned z prvního protiútoku a nedorozumění domácí obrany, pohotově zakončoval Šebák Lukáš 0:1. I další minuty patřily zejména hostujícímu týmu. Vyústěním herní převahy byla situace z 23. minuty, kdy po zisku míče a následné brejkové situaci opět zakončoval při chuti hrající Lukáš Šebák. Domácí zareagovali na vývoj utkání přeskupením svých řad a dostávali se do sílícího se tlaku. Zejména dvojice domácích hráčů Zvoníček – Malaník začala nepříjemně zaměstnávat naši obranu. Obrana hostů náporu domácích odolávala s vypjetím všech sil. Když už to vypadalo, že tlak ustojíme a do poločasu neinkasujeme, přišla standardní situace ve 42. minutě v podobě rohového kopu a kontaktní gól domácích 1:2.

Druhý poločas se domácí snažili o brzké vyrovnání, nicméně tlak už nebyl tak dominantní. Naši kluci zlepšili hru po zisku míče, lépe kombinovali a soustředili se na brejkové situace, které byly bohužel bez gólového efektu. S blížícím se závěrem nás domácí dlouhými nákopy zatlačili do pokutového území, kde si vytvářeli spousty soubojů. V 80. minutě po jednom takovém souboji a následném faulu byla správně odpískaná penalta. Domácí ,,špílmachr“ Malaník nastřelil jen tyč Gergelovi svatyně a my jsme přežili klinickou smrt. V samotném závěru jsme ještě měli dva slibné brejky, bohužel střely Kuby Fojtů i L. Švacha domácí brankář kryl. Rozhodčí Schnürmacher odpískal konec, naši kluci si můžou vydechnout a brát v malém sousedním derby vítězství.

Pozápasový komentář

,,Dnešní zápas byl z naší strany jako na houpačce. Patřil nám úvod utkání, kdy jsme se dostali do dvoubrankového vedení, poté ztráta koncentrace a nezachycení tlaku domácích. Po poločasovém rozboru jsme opět zlepšili hru i pohyb. Dnes nás to stálo spoustu sil, zvláště poté, co nám pro nemoc, zranění či souběžně hraný zápas ,,A-týmu“ vypadla hned trojice hráčů. Cením si však toho, že jakýkoliv hráč, který se dostane do zápasu, bojuje jako jeden muž a na hřišti nechá duši,“ shrnul vítězné utkání ve Štítné asistent trenéra Michal Švach.