Spanilá jízda dorostenců nebere konce. Doma porazili Louky


/UT Hrádek/ Vítězná série našich dorostenců v novém ročníku stále nekončí. I přes úmorné sobotní dopolední vedro naše mladé pušky zvládly zápas proti nevyzpytatelným Loukám a připsaly si tak čtvrté vítězství za sebou.

FC TVD Slavičín

2:0 (1:0)

Branky: Zámečník L. I., Šmotek
Sestava FC TVD Slavičín
Gergela – Blažek, Ondruš, Janků, Miklas – Šmotek, Zámečník L. I., Zámečník L. II., Zvoníček, Šebák – Fojtů
Střídali: Staněk, Fiodor, Švach, Svoboda, Vrba

Zápasový komentář

Oba týmy nastoupily do zápasu velmi soustředěně a od prvních minut se hrál aktivní fotbal. Domácím patřil začátek zápasu, kdy v průběhu prvních deseti minut zatlačili soupeře na vlastní polovinu. Bohužel výsledkem tohoto úvodního tlaku byly jen standardní situace v podobě rohových kopů, které se pro naše barvy nesly bez kýženého efektu. Poté se hra vyrovnala a i soupeř svými rychlými přízemními kombinacemi dával o sobě vědět. Naštěstí všechna snaha hostů končila na soustředěné a bezchybně pracující obraně domácích. O tom, že trpělivost růže přináší, se mohli hráči i slušná divácká kulisa přesvědčit ve 33. minutě. To po krásné křídelní akci z pravé strany a nádherném individuálním uvolnění a učebnicovém centru od Lukáše Šebáka, nebylo pro číhajícího Lukáše Zámečníka problém dostat míč hlavou za záda hostujícího brankáře – 1:0. Soupeř byl z inkasované branky zjevně zaskočen, bohužel jsme do poločasu už další nabízené příležitosti nevyužili.

Druhý poločas byl značně ovlivněn úmorným horkem. Oba týmy se soustředily spíše na to neudělat chybu a podle toho i hra vypadala. Nicméně hladovější po zisku třech bodů byli domácí hráči. Po čtvrthodině druhé půle sehráli nádhernou kombinaci na polovině soupeře, kde výsledkem toho byla druhá ,,důležitá“ branka, kterou vsítil kapitán Kamil Šmotek. Soupeř, vědom si toho, že už nemá co ztratit, otevřel hru, a výsledkem toho bylo několik závarů před naší bránou. Naštěstí pro nás, pracovala soustředěně a velmi dobře obrana, v čele s bezchybně hrajícím Filipem Ondrušem. A tak se po závěrečném hvizdu s přehledem pískajícího rozhodčího Filgase můžou zaslouženě radovat domácí bojovníci.

Pozápasový komentář

,,Za zisk třech bodů jsme dnes nesmírně rádi. Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř, poněvadž každý tým ze Zlína a blízkého okolí je nevyzpytatelný. Kluci však dokázali soustředěným a trpělivým výkonem, že výsledky podávané v novém ročníku nejsou dílem náhody. Vzhledem k horku, které v sobotním dopoledni na umělce panovalo, před kluky smekáme a nyní se už můžeme plně soustředit na dalšího soupeře v podobě Štítné,“ zhodnotil pozitivně vítězné utkání asistent trenéra Michal Švach.