Dorostenci pod novými trenéry dokázali zvrátit nepříznivý vývoj utkání a porazili Lužkovice


/UT Hrádek/ Nové trenérské duo Petr Švach – Michal Švach starší prožilo snový začátek. Jejich svěřenci na hrádecké umělce brzo prohrávali 0:2, ale díky zlepšenému výkonu porazili soupeře z Lužkovic.

FC TVD Slavičín

4:2 (3:2)

Lužkovice-Želechovice
Branky: 2xFojtů, Miklas, Švadleňák
Sestava FC TVD Slavičín
Kuja – Miklas, Blažek, Vrba, Fiodor – L. Šebák, Šmotek, Zámečník I., Staněk – Fojtů, Zámečník II.
Střídali: Švadleňák, L. Švach, Janků

Pozápasový komentář

Zápas nezačal pro naše dorostence vůbec dobře. ,,Přesně to, co jsme chtěli hrát my, tak zahrál soupeř. Kluky jsem nabádal, aby na ně vletěli a brzo se dostali do vedení, ale stal se opak. Soupeře z Lužkovic jsme neznali. Oni na nás vletěli ve velkém stylu, kdy jsme si s bráchou(asistent Michal Švach starší) říkali, že to nemůžou vydržet, což se nakonec potvrdilo. Celkově začátek byl špatný, z naší strany hodně ospalý, ale klobouk dolů, že to kluci ještě do poločasu otočili,“ hodnotí úvod zápasu trenér Petr Švach.

,,Jeden z hlavních cílů, co po klucích chceme je, aby za každého stavu hráli dál a neskládali zbraně. Naše druhá branka byla ukázková. Akce na jeden dotek se super zakončením a od 20. minuty jsme hráli výborný zápas,“ komentuje výrazné zlepšení nový trenér a pokračuje druhým poločasem. ,,Ve druhém poločasu byl klíčový moment neproměněná penalta za stavu 3:2, kdy ji chytil brankář Kuja a o chvíli později jsme navýšili skóre na rozdíl dvou branek. To nás uklidnilo a zápas se dohrával,“ shrnuje svůj první ostrý trenérský zápas.

Nakonec se trenér Petr Švach vyjádřil i na adresu svého týmu. ,,Oni měli urostlé kluky a pro ty naše, kteří přešli ze žáků do dorostu je to velký skok, hlavně po fyzické stránce. Nicméně to zvládli dobře, takže panuje velká spokojenost z celkového dojmu zápasu.“