Slavičané zahájili přípravu na novou sezonu
první trénink podzim 17

V nedalekém Pitíně jsme včera zahájili přípravu na nový ročník soutěže divize E. Hráče vedl již nový trenér Pavel Prešnajder, kterému bude vypomáhat Přemysl Doruška.

Do tréninku se zapojili jak hráči áčka, tak i béčka spolu s dorostenci. Na zkoušce jsou u nás nově útočník a krajní záložník, které je prozatím předčasné jmenovat. Potěšitelným faktorem je návrat brankáře Jakuba Talčíka, který byl dlouhodobě zraněný a postupně se zapojí do tréninkového procesu, kdy současný brankář Jelínek je na odchodu do třetiligového Hulína. Odchovanec Vojtěch Kalus se pro změnu přesunul za hranice do Rakouska. Nepříjemnou ztrátou na poli hráčském i lidském je ukončení kariéry našeho dosavadního kapitána a lídra týmu Josefa Lukaštíka.

Kdo se zapojil po zranění je taky univerzál Pavel Elšík. ,,Je to více než tři měsíce, co jsem byl na hřišti,“ vzpomíná svůj poslední pobyt na trávníku a pokračuje. ,,Během celého tréninku jsem necítil žádnou bolest v místě, kde jsem to měl zlomené, za což jsem rád. Věřím, že i do budoucna bude noha držet.“ Včera absolvoval první trénink a jak se mu zamlouval, potažmo noví hráči? ,,Podle prvního tréninku těžko soudit. Uvidíme, jak se vyvrbí noví hráči a hlavně naše forma. Jinak na to, že byl první seznamovací trénink, tak to mělo docela náboj,“ komentuje začátek přípravy. O víkendu se hraje předkolo poháru MOL CUP, kde se utkáme s Provodovem. ,,Těším se, protože jsem soutěžní nebo jakékoliv utkání neabsolvoval více než tři měsíce. Navíc tam hraje můj švagr a o to více bude pro mě tento zápas speciální,“ těší se Pavel na rodinný souboj.

Přípravné zápasy (A-TÝM, B-TÝM)

A-TÝM

16.7.2017 – předkolo MOL CUP – Provodov
19.7.2017 – v případě postupu v poháru Zlín ,,21“
22.7.2017 – 1. kolo MOL CUP V. Otrokovice
29.7.2017 – Hulín

B-TÝM

16.7.2017 – Memoriál Josefa Švacha v Nedašově
23.7.2017 – Valašská Polanka
29.7.2017 – Bylnice

Fotogalerie