Pohoda, technické parády a hecování. Tak vypadal turnaj Ondřeje Školníka II. v nohejbale
nohejbal úvodní

/Slavičín/ Těsně před koncem blížící se sezóny jsme u áčka až po dorost uskutečnili menší teambuilding v podobě nohejbalového turnaje Ondřeje Školníka II. První ročník tohoto turnaje se uskutečnil minulou zimu v rámci soustředění. Kdo vyhrál? To se dozvíte v článku včetně dojmů z turnaje.

Úvodní slovo Miroslava Šindlera..

Nohejbalový turnaj se konal nedaleko fotbalového areálu FC TVD Slavičín na tenisových kurtech za budovou místní sokolovny. Turnaje se zúčastnilo hned 7 týmů poskládaných z kluků od dorostu po áčko. Začátek byl plánovaný na 17hodinu, ale turnaj nabral menší skluz díky rozhození hráčů do jednotlivých týmů a v neposlední řadě také vysvětlení pravidel. Pořadatelům turnaje šlo především o odlehčení už tak náročné divizní soutěže a taktéž o zábavné odpoledne strávené se svými spoluhráči. Turnaj probíhal formou každý s každým tak, aby si i kluci z mladších řad mohli poměřit síly se staršími harcovníky. Jelikož jsem se po dlouhé době mohl s kluky opět vidět a zúčastnit se tréninku, mohl jsem kamarády alespoň z pohledu pořadatele, rozhodčího a diváka podpořit. Celý turnaj se nesl v přátelském duchu a šlo především o radost ze hry, popichování se, kdo je a naopak není lepší či horší. Jelikož jsem seděl na umpire(čti empajr; vyvýšený posed kvůli přehledu hry), měl jsem možnost sledovat dění na obou kurtech. Líbilo se mi, že kluci to nebrali pouze jako volnější trénink, ale ve hře byla vidět bojovnost, nasazení jak jednotlivců, tak týmu jako celku. Hodně se mi líbil výkon mladého Kalíka, který mě překvapil svými smeči přes síť.

Týmy

Luhačovská (Ondřej Floreš, Michal Švach mladší, Tomáš Kalík)
FCB (Ondřej Šebák, Lukáš Šebák, Štěpán Havlín)
BVB (Martin Salajka, Daniel Zvoníček, Kamil Šmotek)
Dědek team (Tomáš Švach, Ondřej Školník, Daniel Horáček)
Černoušci (Václav Vrba, Radim Častulík, Petr Janků)
Pruhovaní (Milan Otépka, Jan Pekárek, Libor Žáček
Ošemetní (Stanislav Vypušťák, Martin Goňa, Lukáš Mezírka)

Výsledky, pořadí

Výsledná tabulka

Diplomy pro nejlepší

Očima organizátora turnaje..

Turnaj jsme brali jako zpestření a chtěli odlehčit probíhající sezónu. Jsem moc rád, že se k nám přidali dorostenci včetně hráčů z béčka. V pořadí již druhý turnaj Ondřeje Školníka se nadmíru vydařil. Zatímco v tom prvním, který se uskutečnil ve fotbale 5 proti 5 na malé hřiště a byl plný emocí, soubojů atd., tak druhý ročník přinesl hlavně technické dovednosti jednotlivých hráčů. Velmi mile mě překvapil Martin Goňa, který téměř z každé pozice dokázal zasmečovat a táhl svůj tým za bronzovým umístěním. Dalším velmi potěšitelným faktorem bylo stmelení kolektivu napříč generacemi. Vše se odehrálo v maximální pohodě, hecování a proto bych chtěl všem aktérům, včetně rozhodčího Šindlera a jeho delegáta Stanislava Belžíka, poděkovat za skvělé slavičínské odpoledne!

Lukáš Mezírka

Historie

Emoce, branky, souboje a radost. Tak vypadal turnaj Ondry Školníka


Rozhovor s Tomášem Kalíkem (tým Luhačovská)

Jak se ti líbilo odreagování v podobě nohejbalu při úterním tréninku?
Tak teď jsme měli 3 těžké zápasy, které nás hodně vyčerpali. Myslím si, že něco takového jsme všichni potřebovali.

Byl jsi zvolen jako objev při smečování na síti rozhodčím Miroslavem Šindlerem, co na to říkáš?
Myslím, že takhle bych se ani nehodnotil, rozhodčí Šindler možná trochu přehání. (smích) Ale je pravda, že nohejbal hrávám často. Vedle domu mám kurt, kam si chodim v létě zahrát.

Jak jsi byl spokojený s umístěním svého týmu, kterým je 5. místo?
Spokojený ani nejsem. Švášek(Michal Švach ml.) a Flóra(Ondřej Floreš) byli výborní spoluhráči a myslím, že jsme měli navíc. První zápas nám vyšel líp než jsme čekali, tak jsme si mysleli, že to nějak půjde, jenomže v dalších zápasech jsme dělali základní chyby, které nám vzaly výhry.

Rozhovor s Janem Pekárkem (tým Pruhovaní)

Jak se ti líbilo odreagováni v podobě nohejbalu při úterním tréninku?
No, abych řekl pravdu, tak to bylo úplně super. Takový relax mezi tréninkama. Zavedl bych to častěji. Bylo to něco jiného, než jen běhání nebo střílení na hřišti.

Ty jsi hrál spolu s Liborem Žáčkem v týmu s Milanem Otépkou. Jak se ti s ním hrálo? Co říkáš na jeho výkon na síti?
Na síti ukázal zkušenosti a chytrost. Sbíral celému týmu body, ale bez dobrého obranného základu a dobré přihrávky na síť by to nešlo. (smích)

Jak jsi byl spokojený s umístěním svého týmu, kterým je 2. místo? Je to maximum vašeho týmu?
Tak je to super, krásné druhé místo. Prohráli jsme dva zápasy, ale celý tým ví, že naše maximum to není. Jestli budeme ve stejném složení i příště, tak se popereme o prvenství.

Fotogalerie