V Hodoníně rozhodla standardní situace domácích z prvního poločasu

/Hodonín/ Těžký zápas náš čekal na půdě Hodonína. Bohužel rozhodla standardní situace z prvního poločasu. Ve druhé půli jsme zatlačili na domácí, ale ti si utkání dokázali pohlídat.

1:0 (1:0)

FC TVD Slavičín
Sestava FC TVD Slavičín
Vypušťák – Goňa, T. Švach, Lukaštík, Kocián – M. Švach ml., Školník, P. Švach, Horáček, Salajka – Kříž
Střídali: Žáček

Zápasový komentář

V úvodu zápasu na hřišti silného Hodonína byla k vidění optická převaha domácího celku, ale jeho náznaky končily po šestnáctku. V 9. minutě se prohnal po naší pravé straně levý obránce Hodonína, ale jeho ostrý centr nenašel naštěstí adresáta. V 16. minutě se zrodila naše největší šance prvního poločasu. Salajka našel přesným centrem hlavu Pavla Kříže, kterého bohužel vychytal na brankové čáře domácí brankář. V 19. minutě jsme kapitulovali. Na Poláchův přesný přímý kop si nejlépe naběhl stoper Konečný a dostal míč za záda Vypušťáka. Od té doby bohužel na hřišti bylo převážně jedno mužstvo a to tým Hodonína. V 26. minutě Vypušťák vyrazil efektním zákrokem nad břevno hlavičku domácího hráče. Do konce poločasu byli na míči hodonínští, ale jejich náznaky šancí jsme dokázali vždy ubránit. Po zisku míče jsme však kazili i ty nejjednodušší přihrávky, takže jsme byli stále pod tlakem. Ve 44. minutě se vyznamenal Vypušťák, kdy vychytal samostatný únik domácího Sasína.

Druhý poločas byl ovšem úplně jiný v našem podání. Začali jsme více běhat a díky tomu jsme byli Hodonínu více než vyrovnaným soupeřem. V 50. minutě se zjevil ve velké šance opět Kříž, bohužel ani napodruhé nedokázal překonat domácího brankáře, který jeho střelu z bezprostřední blízkosti dokázal vyrazit. V 57. minutě jsme se uvedli pohlednou kombinací, na jejímž konci byl Salajka, ale jeho střela letěla jen těsně mimo. Od 60. minuty se hrálo prakticky nahoru-dolů, kdy jsme měli dobré náznaky šancí, ale vždy nás zradila finální přihrávka. Hodonínu tahle hra vyhovovala, protože chodil do otevřené obrany, ale ani jeho hráči se nedokázali podruhé trefit, kdy zahazovali hodně šancí. My jsme si naopak už nevytvořili žádnou velkou šanci, proto jsme odjeli z Hodonína bez bodu.

Pozápasový komentář

,,Soupeř nás v podstatě v ničem nepřekvapil. Hráli hodně po stranách a spoléhali na standardní situace. My jsme se na ně zaměřovali, ale bohužel nás stejně po jedné z nich potrestali. My jsme v první půli měli jednu šanci, ale tu Pavel Kříž neproměnil. Druhý poločas byl diametrálně odlišný. My jsme hráli a dobývali bránu Hodonína, ale slibné šance Kříže a Salajky gólem neskončily, proto jsme prohráli. Nicméně je potřeba si říct, že soupeř byl o jeden gól lepší,“ uznal sportovně zasloužené vítězství domácího celku trenér Milan Otépka.

Napsali o nás

Divizní fotbalisté Slavičína vzdorovali, favorita ale neobrali – zlinsky.denik.cz

Hodonín zlomil domácí prokletí. Výhru nad Slavičínem trefil Konečný – hodoninsky.denik.cz

Fotogalerie