Se čtyřmi Švachy v sestavě jsme získali bod z Rosic

/Rosice/ Do zápasu se po zranění vrátila dvojice Goňa-T. Švach a ty doplnil nestárnoucí Michal Švach starší. Když se k nim přidal Michal Švach mladší a kapitán zápasu Petr Švach, šli jsme do zápasu se čtyřmi Švachy!! I díky nim jsme získali cenný bod.

0:0 (0:0)

FC TVD Slavičín
Sestava FC TVD Slavičín
Jelínek – Goňa, Kocián, T. Švach, Kalus – M. Švach ml., Školník, M. Švach st., P. Švach, Horáček – Kříž
Střídali: Bartoš

Zápasový komentář

Hned v úvodu utkání nás dvakrát podržel Jelínek. Nejprve reflexivně vyrazil střelu z malého vápna na roh. Z následujícího rohu hlavičkoval domácí hráč do rukavic připraveného Jelínka. My jsme kontrovali pumelicí Školníka, která skončila jen těsně vedle pravé tyče. Poté se hra ustálila a hrálo se spíše kolem středové půle. V 18. minutě se dostal k nepříjemné střele domácí hráč, ale míč šel těsně vedle. O pár minut později jsme se prezentovali pěknou kombinací, na jejímž konci byl Michal Švach starší, ale střela mu nesedla. V 32. minutě jsme mohli jít do vedení! Jelínek rychle rozehrál na Horáčka, který táhl míč skoro přes celé hřiště, nahrál Petru Švachovi a ten nastřelil tyč domácí svatyně. O minutu později hasil perfektním skluzem na poslední chvíli Michal Švach starší průnikovou přihrávku do šestnáctky. Těsně před odchodem do kabin měl na noze velkou šanci kapitán domácích, který ale po rohu trestuhodně přestřelil.

Úvod druhého poločasu vyšel lépe nám. Horáček se šikovně uvolnil přes bránícího hráče, ale následná střela šla nad. Poté hra sklouzla ke spoustě nepřesností a plno soubojům. V 60. minutě se aktivní Horáček lehce zbavil obránce, jeho přízemní centr našel Kříže, ale tomu zblokovali jeho střelu. Míč se odrazil k osamocenému Petru Švachovi, ale ten jej z penaltového puntíku poslal vysoko nad!! V 67. minutě se zaskvěl Jelínek, kdy vyrazil křižnou střelu skvělou robinzonádou na roh. V 81. minutě s námi mohlo být zle, ale naštěstí přímý kop z 18m skončil jen na břevně. O pět minut později šel po krásném vysunutí Bartoš sám na brankáře, ale prováhal vhodný okamžik ke střele a vracející se obránce mu míč vykopl na roh. V 89. minutě vyslal nepříjemný projektil Školník, ale domácí brankář si poradil s jeho pokusem. Utkání tak skončilo stejně jako podzimní duel ve Slavičíně bez branek 0:0.

Pozápasový komentář

,,Dnes to bylo jedno z nejkrásnějších utkání, které jsem kdy mohl koučovat. Bylo to krásné sobotní odpoledne. Utkání bylo vyrovnané. Oba celky měly dvě velké šance, takže zápas mohl klidně skončit 2:2, což se nestalo, ale my jsme spokojení. Klobouk dolů před klukama, jak to odbojovali. Bylo tam to slavičínské srdíčko a za dnešek jsem na ně hrdý,“ chválí své svěřence trenér Milan Otépka.

Napsali o nás

Klan Švachů urval v dresu Slavičína v Rosicích cenný bod – zlinsky.denik.cz

Fotogalerie