Béčko z jednoznačného utkání proti Kostelci udělalo ke konci velké drama

/Slavičín/ Za pěkného slunečného počasí jsme na lehce promočeném trávníku ve Slavičíně hostili celek Kostelce u Holešova. Ten je s 21 body ve spodní polovině tabulky a má tedy sestupové starosti.

FC TVD Slavičín

4:3 (3:0)

Branky: 2xŽáček, Pekárek, M. Švach ml.
Sestava FC TVD Slavičín
Vypušťák – Fojtík, Bureš, Sochora, Both – Bartoš, Švach M. ml., Švach M. st., Žáček, Kalík – Pekárek
Střídali: Častulík, Školník, Horáček

Zápasový komentář

Hned od úvodního hvizdu domácí celek začal aktivně a ve 3. minutě kanonýr Žáček poslal domácí do vedení. Následovala celá řada dalších příležitostí na straně domácích, ale i hosté několikrát zahrozili. Ve 22. minutě Žáček přidal druhou branku a po několika krásných křídelních akcích mohli domácí vstřelit snad tucet branek. Všechny šance zůstaly nevyužity včetně zahozené penalty. Až v poslední minutě 1. půle do prázdné brány doklepl centr Kalíka Pekárek.

Po poločase domácí nezalezli a dál hráli aktivní fotbal, ale opět se potýkali s neproměňováním řady jasných šancí. Po zranění stopera Bureše se hra obrany rozhodila a hosté využili situace, kdy v rychlém sledu 20 minut vyrovnali na 3:3. Domácí však zabrali a v závěru přesnou střelou M. Švacha ml. zajistili 3 body.

Pozápasový komentář

,,Kostelec k nám přijel s prezentací otevřeného fotbalu, což nám vyhovovalo, a tak se hrál oboustranně útočný fotbal, který se musel divákům líbit. Po první půli jsme mohli vést rozdílem daleko více branek, ale co jsme nedali snad nelze ani komentovat. V závěru jsme ztrátou koncentrace hosty postavili na nohy a málem jim umožnili zisk bodů. Vzhledem k vývoji branek je pro ně porážka trochu krutá, ale nutno říct, že zcela zasloužená, jelikož jsme byli lepším týmem,“ shrnul utkání trenér Jiří Váňa.

Fotogalerie