Díky kvalitnímu výkonu v Němčicích si naše béčko odvezlo cenné vítězství

/Němčice/ Do Němčic jsme odjížděli opět s pěti dorostenci, jelikož nás postihla další marodka, ale to je již standardní. Díky kvalitnímu výkonu jsme si však odvezli všechny body!

1:3 (1:2)

FC TVD Slavičín
Branky: 2xŽáček, Zvoníček z pen.
Sestava FC TVD Slavičín
Marcaník – Šebák O. , Bureš, Sochora, Both – Šebák L, Švach M. ml., Zvoníček, Žáček, Kalík – Pekárek
Střídali: Zámečník, Šmotek

Zápasový komentář

Hrálo se na menším hřišti na nepříliš rovném terénu, což domácím hráčům více vyhovuje. Paradoxně jsme to ale byli my, kteří uchopili otěže zápasu do svých rukou. Od 1. minuty jsme velmi kvalitně kombinovali a na domácí se valil jeden útok za druhým. Hned ve 4. minutě po nezištné přihrávce Kalíka do prázdné branky vstřelil vedoucí gól Žáček. Pokračovali jsme v kombinační hře a domácí nestíhali. Škoda jen neproměněných šancí. Po jednom z protiútoků se míč od domácích na okraji pokutového území dostal půl metru za brankovou čáru, načež všichni přestali hrát, ale útočník domácích míč nakopl před bránu, kde jej domácí Čechák doklepl do brány. Překvapením pro všechny, až na nepřesného pomezního rozhodčího, bylo uznání této zcela neregulérní branky. To náš tým trochu rozhodilo, ale po zklidnění emocí jsme pokračovali v dobré hře a po průniku Švacha, který byl sražen v pokutovém území jsme zahrávali pokutový kop, který s přehledem proměnil nejmladší hráč na hřišti Dan Zvoníček.

Do druhé půle domácí nastoupili s daleko větším nasazením a navíc přidali kvalitu. Hra se vyrovnala a chvílemi měli domácí navrch. Dostali se do několika slibných příležitostí, ale naštěstí pro nás nic nezúročili. Nutno říct, že nás v několika momentech podržel Marcaník v naší bráně. Domácí v závěru hru zcela otevřeli, čehož jsme využili ke vstřelení pojistky v podobě 3 branky Žáčkem, a tak si zaslouženě odvážíme 3 body.

Pozápasový komentář

,,Jeli jsme s cílem uhrát nějaký bodík a to se nám nadmíru podařilo. Mladí kluci hráli výborně a hlavně Ondra Šebák v obraně patřil mezi nejlepší hráče na hřišti. „Staří mazáci“ hru ve vypjatých situacích uklidnili, a tak jsme spokojeni jak s předvedenou hrou, tak i s výsledkem. Všem patří velké díky,“ chválí na dálku svůj tým trenér béčka Jiří Váňa.