Nikdy jsem nezažil takovou marodku v týmu, povídá Tomáš Kocián

/Rozhovor/ Jedním z milých překvapení posledních zápasu je výkon Tomáše Kociána na stoperu, kde se přesunul z krajního obránce. Tomáš se rozpovídal o zápase v Polné, zraněních a mnoho dalšího.

Když by ses zpětně ohlédl za zápasem v Polné. Improvizovaná sestava, nastoupil i druhý brankář..
Hráli jsme na to, co jsme měli v této sestavě. Polná na nás vletěla, kdy hned v první minutě měla gólovou šanci, kterou jsme sice přečkali, ale později jsme inkasovali. Dá se říct, že po celý zápas byla Polná lepší a zaslouženě vyhrála. Kromě výsledku hodnotím kladně, že nastoupili mladí kluci, kteří díky zraněním mají jedinečnou šancí probojovat se do sestavy a možnost otrkat se. Celému Slavičínu to může do budoucna jenom pomoct.

Ty sám jsi měl na noze možné vyrovnání. Popiš, jak se zrodila branková příležitost.
Předskočil jsem útočníka, získal jsem balón, který jsem vyvezl a při snaze nahrát Pavlu Křížovi do strany jsem trefil nohy jejich obránce, který mě vyslal do nechtěné šance. Bohužel jsem to neměl v úplně ideální pozici, kdy jsem to trefil šajtlí a brankář to chytl.

Podruhé za sebou jsi nastoupil na stoperu. Jak se ti tam hraje oproti krajnímu obránci?
Je v tom trochu rozdíl, protože na stoperu se nemusí tolik běhat. Je to spíše o poziční hře a stačí tam dobře číst hru.

Nastoupil si vedle zkušeného Josefa Lukaštíka. Jak se ti s ním hraje?
Dokážeme si vyhovět. Když je potřeba, tak mi poradí, ale jinak nemám problém a myslím, že se dobře doplňujeme.

Na tobě jde vidět, že hraješ ve velké pohodě. Čím to je?
Dobře jsem se chytl hned v prvním zápase proti Holešovu. Od toho se to všechno začalo odvíjet, začal jsem si více věřit, kdy se cítím dobře a hraju v pohodě.

Co říkáš na současnou marodku týmu. Zažil si už někdy, aby musel nastoupit i náhradní brankář?
Pokud si pamatuji, tak jsem to nezažil. Je zajímavé, že 90% zranění jsou problémy s kolenem. Samotného by mě velmi zajímalo, čím to je.

Doma narazíme na poslední celek z Pelhřimova. Jaký zápas očekáváš?
Samozřejmě bysme doma měli sbírat jenom výhry, ale jak už jsme se několikrát přesvědčili, tak týmy ze spodku tabulky nejsou odevzdané a nehraje se proti nim snadno.