Naše rezerva prohrála na penalty v ostře sledovaném derby proti Nevšové

/UT Hrádek/ Béčko odehrálo ostře sledované derby proti Nevšové. Kdo čekal brankové hody, ten musel být zklamán. Utkání bylo spíše taktického rázu a oba celky v normální hrací době gól nedaly. O vítězi tak rozhodl penaltový rozstřel, kde bylo šťastnější mužstvo z Nevšové.

FC TVD Slavičín

0:1p. (0:0)

Sestava FC TVD Slavičín
Jelínek – Goňa, Fojtík , Bureš, Both – Bartoš, Švach M. st., Švach M. ml., Sochora, Kalík – Žáček
Střídali: Salajka, Ondruš

Zápasový komentář

Ve třetím jarním mistrovském utkání jsme na umělé trávě v Hrádku přivítali lídra tabulky z nedaleké Nevšové. Opět jsme nemohli moc počítat s hráči „áčka“, které postihla marodka, ale tým jsme mohli doplnit dorostenci, kteří sehráli své utkání v pátek. Až na změnu v brance a na okraji obrany jsme nastoupili ve stejné sestavě, která nezklamala. Utkání se hrálo za pěkného počasí a jelikož šlo o derby, tak i návštěva byla velmi kvalitní.

Na své si přišli ovšem snad jen příznivci tenisu, jelikož míče létaly z jedné poloviny na druhou a fotbalový fanda trpěl. Velkou měrou k tomu přispěla především hra Nevšové, která od prvních okamžiků ukázala, že nepřijela předvést fotbalové kvality, ale pouze totální destrukci a následné nakopávání míčů do pokusů o brejky. Zpočátku jsme chtěli hrát kombinační hru, ale hosté byli značně defenzivní a velmi dobře organizovaní, a jen těžko jsme hledali recept na tuto hru. Nakonec jsme se přizpůsobili a rovněž pomocí dlouhých míčů jsme se snažili proniknout do pokutového území hostí. Obrana Nevšové však velmi dobře pracovala a nemohli jsme na ni najít recept. Hosté při několika protiútocích zahrozili, a to především po standardních situacích. Celý první poločas se však divák nudil, jelikož přímé nebezpečné ohrožení branky nebylo ani na jedné straně.

Do druhé půle jsme udělali drobné změny v sestavě a rozestavení a na hře se to projevilo. Začali jsme být aktivnější, lépe kombinovali a několikrát soupeře zatlačili do jejich pokutového území. Většinu druhého poločasu jsme byli lepším týmem a dostali se i do několika příležitostí, ale nejprve bezchybný Konečný skvělým zákrokem vytěsnil „gólovou“ střelu Fojtíka a když už byl brankář hostí překonán chytrou střelou Švacha st., tak ho zastoupil obránce. Smůlou byla i těsná minela Bureše. Zápas se tedy chýlil do bezbrankové remízy, ale po našich chybách se hosté dostali v závěru do dvou gólových příležitostí, které však zůstaly nevyužity, a tak nakonec diváci branku za 90 minut neviděli. V penaltovém rozstřelu byli nakonec šťastnější hosté.

Pozápasový komentář

,,Na utkání jsem se vcelku těšil, jelikož hosté vedou tabulku, vstřelili v 15ti utkáních 53 branek a mají nejlepšího střelce soutěže 23 gólového Vaška Tomšů. O to větší bylo mé zklamání, když lídr tabulky, který má ve svém týmu celou řadu skvělých fotbalistů k nám přijel pouze bránit. Fotbal trpěl a divák také. Až ve druhé půli jsme našli recept na defenzívu hostí, ale branku se nám vstřelit nepodařilo a tak jsme paradoxně mohli odcházet z prázdnou, jelikož jsme v závěru polevili v koncentraci, kdy se hosté dostali do dvou velkých šancí, které naštěstí pro nás zůstaly nevyužity. Nakonec tedy neberu bezbrankovou remízu jako neúspěch a našim klukům chci moc poděkovat za velmi dobrý výkon,“ shrnul utkání trenér Jiří Váňa.

Fotogalerie

Slavičín ,,B“ – Nevšová – slavicin.rajce.idnes.cz