V infarktovém zápase proti Brumovu brali naši dorostenci dva body


/UT Hrádek/ To byl infarktový zápas!! Dorostenci ještě po poločase vedli 2:0, ale soupeř se pak vrátil do zápasu a dokonce vedl o jednu branku pár minut před koncem. Nakonec jsme v nastavění srovnali a utkání poslali do penalt. Zde jsme byli šťastnějším týmem a bereme tak dva body. 

FC TVD Slavičín

5:4p. (2:0)

Branky: Zámečník I., Zvoníček, Zámečník II., Salajka
Sestava FC TVD Slavičín
Gergela – Šmotek, Ondruš, Floreš, Salajka – Šebák O. – Šebák L., Vrba, Zvoníček, Zámečník II., – Zámečník I.
Střídali: Blažek, Staněk, Huťa

Zápasový komentář

Do zápasu jsme vstupovali s tím, že nechceme Brumov pustit do hry. Chtěli jsme působit na hřišti aktivně, vyhrávat osobní souboje, být důslední v plnění obranných povinností a směrem do útoku hledat jednoduchá řešení našich akcí. To se nám ze začátku dařilo a tuto snahu jsme přetavili ve vedení 2:0 po 13 minutách hry. Brumov byl ovšem lepší na míči i v kombinaci, ale jen po naši šestnáctku. Naši kluci pracovali zodpovědně a vesměs I. půlku soupeře do ničeho nepustili, ba naopak jsme mohli zvýšit své vedení. Poločas jsme tedy vedli 2:0.

Do druhé půle jsme šli s tím, že chceme navázat na naši dobrou první půli. Brumov jsme ovšem svými chybami dostali do zápasu. Nadmíru jsme kazili jednoduchou rozehrávku, nedostával se nám klid na kopačky a začali se ze zápasu vytrácet i herně. Brumov přidal na presinku, zjednodušil svou hru a výsledkem bylo snížení na 2:1. Soupeř stále nepolevoval, ale nám se v 57. minutě podařilo opět odskočit na 3:1. Soupeř nic nevzdal a již v 88. minutě  vedl 4:3!!! My jsme vše vrhli do útoku, kdy bojovností a krásnou střelou Martina Salajky v 92. minutě vyrovnali na konečných 4:4. Zápas dospěl do penaltového rozstřelu, který nám přinesl bod navíc. Z derby tedy bereme 2 body, které jsou pro nás zlaté, vzhledem k tomu, jak se zápas pro nás ve druhé půli vyvíjel.

Pozápasové komentáře

,,Kluky je třeba pochválit za hru předvedenou v I. půli, kdy dokázali, že i se silným týmem dokážou hrát. Hráli účelně a věděli, co zápasu musí dát. II. půle se nám příliš nepovedla, zalekli jsme se soupeře a zbytečně jsme se báli o výsledek. Je třeba se z chyb poučit a jít prostě dál. Já osobně klukům děkuji za nasazení, bojovnost a za to, že to nevzdali. I když to dnes bylo na 3 body. Ale jak říkám, bereme i ty dva a doufám, že kluci budou dále pokračovat v narůstající formě. Společně dokážeme, že jsme silným týmem, který dokáže hrát s každým,“ pochválil své svěřence za utkání asistent trenéra Zdeněk Kupčík.

,,Již při pohledu na tabulku jsme před zápasem věděli, že nás čeká velmi silný soupeř z Brumova, což se v zápase potvrdilo. My jsme se ale našim nasazením, přístupem a fotbalovosti soupeři minimálně vyrovnali a po zásluze jsme o poločase vedli 2:0. Ve druhém poločase se po našich chybách podařilo soupeři zápas otočit, ale my jsme nic nevzdávali a věřili, že minimálně ještě vyrovnáme a to se nám taky podařilo a po výhře na penaltách bereme důležité dva body,“ shrnul střelec jedné branky v utkání Daniel Zvoníček.

,,V dnešním zápase jsme hráli s plným nasazením, bojovnou až obětavou hrou. Plus jsme k tomu ještě přidali proměněné šance a po zásluze jsme získali 2 body. Škoda jen, že jsme si líp nepohlídali 2. poločas a nenavázali tak na 1. půli,“ okomentoval utkání obránce Kamil Šmotek.