Starší přípravka Slavičína skončila celkově stříbrná na Satelitu přípravek

Starší přípravka úvodní 17Skvělé celkové druhé místo zaslouženě získala starší přípravka FC TVD Slavičín na Satelitních turnajích, které se konaly v zimním období.

Od úvodního turnaje 7.1. ve Slušovicích se prezentovala dobrými výkony a měnila si druhé, potažmo třetí místo v celkové tabulce se silným celkem z Uherského Brodu. Mírný útlum provázel 3. turnaj ve Valašských Kloboukách, po kterém si začal Uherský Brod upevňovat druhé místo, ale se Slavičínem měl však pasivní vzájemnou bilanci v podobě dvou proher a remízy.

Na turnaji ve Slavičíně však naši borci začali nacházet svoji tvář a jejich výkony zdobila vyšší bojovnost a odhodlání. K tomu pomáhaly zápasy se silným celkem Brumova, který si jinak na turnajích počínal suverénně. Slavičín v tomto utkání byl Brumovu vyrovnaným soupeřem a prohrál 0:1 nešťastnou vlastní tečí. Ztráta na Uherský Brod a druhé místo však ještě pořád nebyla umazána, protože  vzájemný zápas celek z Brodu v napínavém závěru strhl na svou stranu. Vynikající diváckou kulisu začali tvořit rodiče našich borců, která je doprovodila k vítězství s celkem Slušovic.

Na předposlední turnaj do Uherského Brodu jeli naši borci s touhou pokračovat ve svém bojovném představení. Hned první zápas s Brumovem sice prohráli opět nešťastně 1:0 ačkoliv jim byli místy více než vyrovnaným soupeřem. Poté však výhrami 5:2 s Brodem, 4:0 s Klobouky, 5:0 se Slušovicemi a 6:0 s Bojkovicemi sklízeli ovace od rodičů v hledišti.

Na poslední turnaj v sobotu 25.3. do Bojkovic jeli s náskokem v tabulce druzí a s odhodláním nepřipustit nějaké překvapení. Vlažný remízový úvod s Bojkovicemi a hlavně prohra s Brumovem 1:5 je probudila. Pak už přišel opět výkon, který Slavičín zdobil poslední dobou. Za vydatného povzbuzování z hlediště už nedostali gól a celky z Klobouk a Slušovic porazili výsledky 1:0 a 3:0. Do posledního zápasu s Uherským Brodem nastupovali s cílem výkonem i výsledkem potvrdit své umístění. Po vyrovnaném průběhu utkání rozhodli tvrdou střelou zápas a vyhráli 1:0, kdy potvrdili druhé místo i výhrou nad třetím celkem. Poté si zaslouženě vychutnali slavnostní vyhlášení, převzali pohár a medaile.

Hodnocení trenérů

Tým starší přípravky prošel přes zimu svým restartem. Trenéři si dali za cíl rozšířit soupisku a znovu vybudovat tým. To se povedlo a z původního nedostatku hráčů je v tuhle chvíli na soupisce 17 jmen, z toho dva kvalitní brankáři, kteří se rovným dílem a skvělými výkony zasloužili o jistotu v bráně. Tým našel svoji tvář, nedostatky nahradil odhodláním, nasazením a bojovností.

,,Velkým přínosem jsou pro kluky jejich rodiče. Svou podporou, fanděním a zápalem jim dopřávají zážitky v utkáních a stmelují kolektiv. Za to jim patří velký dík.“

trenéři Dalibor Majc a Roman Überall

Fotogalerie

Satelit starších přípravek Bojkovice 25.3.2017 – hriboloid.rajce.idnes.cz