Derby: Dvě červené karty na straně Brumova, dvě branky a ani jeden vítěz

/UT Hrádek/ První domácí zápas jsme odehráli na umělé trávě v Hrádku. V derby s Brumovem padly dvě červené karty na straně hostů, ale ani to nám nepomohlo. Oba týmy se rozešly smírně.

FC TVD Slavičín

1:1 (1:1)

Branky: P. Švach z pen.
Sestava FC TVD Slavičín
Vypušťák – Kocián, T. Švach, Lukaštík, Mezírka – P. Švach, Školník, Horáček, Zvoníček, Kalus – Kříž
Střídali: Goňa, Salajka

Zápasový komentář

Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivně a diktovat od začátku zápasu tempo hry. To se nám bohužel hrubě nepovedlo a již v 1. minutě jsme inkasovali. Hostující hráč propálil Vypušťáka na zadní tyč a my jsme prohrávali. V 15. minutě jsme vážněji zahrozili i my. Nejprve hostující brankář vychytal střelu Pavla Kříže a následně si poradil i s dorážkou Zvoníčka. V 27. minutě se odehrál důležitý moment zápasu. Díky dobrému presinku si vybojoval míč Kalus, který šel od půlky sám na brankáře hostí. Tomu udělal kličku a při pokusu o střelbu do prázdné brány byl faulován brankářem. Následovala červená karta a proměněná penalta ze strany Petra Švacha. Do konce prvního poločasu se i přes náš mírný tlak nic důležitého neodehrálo.

Začátek druhé půle se nesl ve znamení konce první. My jsme se snažili dobývat hostující obranný val, ale neúspešně. V 62. minutě byla udělena druhá červená karta hráči z Brumova. Místo aby přišel ještě větší nápor, tak hra byla nepřesná, nedařila se nám kombinace a nedokázali jsme ohrozit branku hostů. V 69. minutě mohlo být veselo. Při velkém závaru před brumovskou brankou jsme nedokázali protlačit míč za hostujícího brankáře, který všechno dokázal pochytat. O minutu později mohl zápas rozhodnout Kříž, který se ve vápně dostal do velmi dobré pozice, ale při střele uklouzl a míč šel těsně vedle levé tyče. V 82. minutě mohli jít do vedení brumovští. Po rychlém kontru a následném centru hlavičkoval hostující hráč do branky, ale Vypušťák vše zachránil pohotovým zákrokem. Do konce utkání už nebyla k vidění žádná větší šance.

Napsali o nás

El Clásico: slavičínská laxnost vs. brumovské srdce – www.zlinsky.denik.cz

Bod z derby má pro nás cenu zlata – www.fcelseremobrumov.cz

Fotogalerie

Slavičín – Brumov – slavicin.rajce.idnes.cz