Derby s Brumovem bude pro mě specifické, povídá Daniel Zvoníček

/Rozhovor/ Před zápasem s Brumovem jsme pro vás připravili rozhovor s hráčem, který ještě v průběhu podzimu oblékal dres našeho odvěkého rivala. Daniel Zvoníček se rozpovídal o svém přestupu, s kým si rozumí v kabině a jak si užil svůj první debut v základní sestavě.

Ty jsi přišel do Slavičína v rozjeté podzimní části z Brumova. Co tě k tomu vedlo?
Nad tímto krokem jsem přemýšlel již delší dobu. Jelikož jsem na gymnáziu a učiva přibývá, dojíždění bylo časově náročné jak pro mé rodiče, tak pro mě a když se mi Slavičín ozval, že by o mě měl zájem, tak jsem nad návratem zpátky do Slavičína začal vážně uvažovat a rozhodl se vrátit.

I přes svůj mladý věk se začínáš prosazovat do divizního kádru. Čekal jsi, že to bude tak brzo?
Když jsem přicházel do Slavičína, tak jsem sem šel s tím, že bude těžké se probojovat do sestavy A-týmu, protože jeho kádr je velmi kvalitní. Na druhou stranu jsem chtěl poctivě trénovat, hrát dobře za dorost, B-tým a svými výkony si zasloužit i nominaci za áčko.

Což se ti podařilo a dokonce si teď začal i v základní sestavě. Jak sis zápas užil?
Před zápasem jsem byl trošinku nervózní, ale zároveň jsem se moc těšil. Moc mi pomohlo, když mě spoluhráči před zápasem a v průběhu zápasu podporovali. Říkali mi ať se ničeho nebojím a hraji tak, jak umím. To mi moc pomohlo a nervozita ze mě rychle spadla a zápas jsem si moc užil.

Jsi jeden z nejmladších hráčů v týmu. S kým si nejvíc rozumíš?
Nejvíc si pravděpodobně rozumím s Martinem Salajkou, Vojtou Kalusem a Adamem Bartošem, protože jsou mi věkem nejblíže, ale když potřebuji poradit nebo pomoct, tak se můžu obrátit na kohokoliv z mužstva a vím, že mi pomůže.

O víkendu hrajeme derby s Brumovem. Jak se těšíš na derby poprvé ve slavičínském dresu?
Na zápas se těším strašně moc. Bude to pro mě specifické z toho pohledu, že se najednou postavím proti kamarádům, s kterýma jsem ještě nedávno hrál. I z toho důvodu se moc těším a doufám, že vyhrajeme.