Dorost v minulém týdnu odehrál dvě přátelské utkání. Obě byli vítězné

/UT Hrádek/ Ve středu 1.3.2017 slavičínský dorost sehrál přátelské utkání s účastníkem krajské soutěže dorostu sk. A – Dolní Lhotou. V sobotu 4.3.2017 sehrál dorost další přátelské utkání. Soupeřem nám tentokrát byl tým mužů z Rokytnice, hrající okresní přebor.

FC TVD Slavičín

7:1 (4:0)

Branky: Janků, Zámečník I., Salajka, Huťa, Blažek, Častulík F., vlastní
Sestava FC TVD Slavičín
1. poločas: Jurša – Ondruš, Floreš, Šebák O., Šmotek – Vrba – Janků, , Fojtů, Huťa, Švadleňák – Zámečník I.
2. poločas: Jurša – Ondruš, Floreš, Šebák O. – Vrba, Salajka, Fojtů, Zámečník II., Huťa – Blažek, Zámečník I.
Střídali: Častulík F.

Zápasový komentář

Naši kluci vstoupili do zápasu aktivně. Hra se odvíjela hlavně od zvládnutí obranné hry, která nám pořád dělá problémy. Utkání se brankově otevřelo v 9. minutě, kdy jsem se ujali vedení 1:0. Do poločasu kluci navýšili své vedení na 4:0. I. poločas jsme byli aktivní, pracovali  dobře s prostorem, napadali soupeře a nekazili jsme přihrávky. II. poločas se nesl ve stejném duchu. Kluci nepolevili v nasazení, byli důrazní  v osobních soubojích a ani změna rozestavení jim nedělala ve výsledku problém. Soupeře skoro do ničeho nepustili a ten se musel spoléhat jen na své kontry. Ty ale obrana zvládla. Do konce utkání jsme přidali další tři branky a zápas skončil vítězně pro náš dorost – výsledek 7:1.

Pozápasové komentáře

,,Kluky je třeba pochválit za nasazení a přístup s jakým k zápasu přistoupili. Byli jsme aktivní celých 90 minut zápasu, nekazili jsme přihrávky a zakládali nebezpečné akce. Je třeba vyzdvihnout obrannou hru a komunikaci celého týmu. Kluci pracovali celý zápas poctivě, ale je třeba k výsledku přistupovat s pokorou a stále odvádět dobrou práci jak na trénincích, tak v zápasech. Musíme být pořád hladoví, jak se říká, a nepolevovat v našem společném úsilí,“ burcuje do další přípravy asistent trenéra Zdeněk Kupčík.


FC TVD Slavičín

6:3 (3:2)

Branky: Švadleňák, Fojtů, Salajka, Šebák L., Ondruš, Šebák O.
Sestava FC TVD Slavičín
1. poločas: Gergela – Kovář, Ondruš, Šebák O., Salajka – Fojtů – Janků, Zvoníček, Švadleňák, Huťa- Zámečník L. I.
Střídali: Jurša, Floreš, Šebák L., Šmotek, Zámečník L. II.

Zápasový komentář

Do utkání jsme nastupovali s tím, že chceme předvést dobrou útočnou a obrannou hru, jako tomu bylo ve středečním zápase s Dolní Lhotou. Chtěli jsme působit aktivně, napadat soupeře a pracovat správně s prostorem. Utkání jsme zahájili aktivně a ujali se vedení již v 6 minutě hry. V I. poločase jsme hráli docela pěkný fotbal, nekazili přihrávky a byli důslední v plnění svých povinností. Vypracovali si i několik gólových šancí. Výsledek však v prvním poločase byl jen 3:2 pro naše kluky.
Ovšem oproti zápasu s Dolní Lhotou, jsme ve II. poločase propadali v osobních soubojích, byli nedůslední v obsazování protihráčů a prostoru. Na hřišti jsme působili nekoncentrovaným dojmem. Z toho nutně přicházeli naše chyby a hra našeho týmu šla poměrně dolů. I když jsme vyhráli 6:3, tak náš tým nepřevedl ve II. poločase hru, kterou bychom chtěli vidět. Opět se opakuje to, že druhý poločas nám dělá obtíž koncentrovat se na svůj vlastní výkon. Je třeba hrát a bojovat celých 90 minut zápasu.

Pozápasové komentáře

,,Kluci si zaslouží pochvalu za hru předvedenou v I. poločase a doufáme, že II. poločas byl jen výpadkem a naše hra se na jaro bude podobat té z první půle. Naši kluci mají velký potenciál a působí na hřišti dobrým dojmem. Zápas od zápasu fotbalově rostou, i když někdy je zastihne i nějaký ten výpadek. Tvrdě pracují a doufáme, že nám dokážou, že se nejedná o tým hrající o záchranu,“ pevně doufá asistent trenéra Zdeněk Kupčík.