Práce na novém zázemí pro umělou trávu v Hrádku finišují

UT Hrádek úvodní

10.8.2016. Přesně v tuto dobu jsme Vám při zápase se Zbrojovkou Brno, se kterou jsme se utkali v MOL Cupu, oznámili radostnou novinu o získání zdrojů na dokončení zázemí na naší umělé trávě v Hrádku.

Čas se s časem sešel a práce na umělé trávě v Hrádku se rozeběhly v plném proudu. ,,Práce pokračují přesně podle harmonogramu. Do konce roku budou veškeré základní náležitosti splněny a já předpokládám, že v zimní přípravě už bude zázemí plně k dispozici,“ říká člen výboru PaedDr. Petr Navrátil.

Ten taky prozradil, co vše bude nové zázemí obsahovat. ,,Bude to přínos nejen pro hráče, kdy pro ně budou nachystané 4 šatny včetně sprch a sociálního zařízení, ale bude se počítat i s bezbariérovým WC pro diváky. Navíc počítáme, že při turnajích nebo zápasech bude možnost využít i bufet v podobě základního občerstvení.“

Příjemnou zprávou pro fanoušky bude, že se počítá i s výstavbou malé tribuny. ,,Je to tak. Součástí tohoto projektu je montovaná tribuna pro 140 diváků. Nacházet se bude při vstupu na umělou trávu po pravé straně blíže ke střídačkám,“ uvedl místo pro tribunu PaedDr. Petr Navrátil a jedním dechem dodává. ,,Bohužel zatím nebude krytá. Je to věc následná, kdy budeme zvažovat doplnění k částečnému zakrytí.“

Jak těžké je v této době zrealizovat tak poměrně velký projekt? ,,No, tak dva roky jsme žádali o dotaci na dokončení a podařilo se to až v letošním roce. Podstatnou mírou je dotace MŠMT ve výši 4,32 mil. Kč, města Slavičín ve výši 1,08 mil. Kč a Zlínského kraje ve výši 600 tisíc Kč, což znamená sdruženou investici. Takhle je to úplně nejlepší,“ zakončil povídání ohledně téma nového zázemí dlouholetý činovník.

FOTOGALERIE