Podzimní hodnocení áčka: Doma remízový král, nejlepší defenziva, ale i výbuch v Břeclavi

Podzimní hodnocení se nevyhnulo ani našemu áčku. To před sezonou přešlo do nové, neznámé divizní skupiny D. Trenér Milan Otépka se zpětně ohlíží za podzimem a lehce poodhaluje plány na zimní přípravu.

Naše áčko začalo sezonu v novém prostředí doposud nepoznané divize D. ,,Určitě to bylo pro nás všechny nové. Byli jsme všichni v očekávání, co uhrajeme. Co se týče bodů, tak 26 je slušný výsledek. Nicméně kdybychom měli o šest bodů více, byl bych velmi spokojený,“ shrnul na začátek bodový zisk z podzimních zápasů trenér Otépka a pokračuje porovnáním obou divizí. ,,Myslím, že éčko je mnohem vyrovnanější. V déčku jsou přece jenom více vidět rozdíly mezi mužstvy nahoře a dole v tabulce. Stále říkám, že je to pro nás nové a uvidíme v jarní části, jak se s tím popereme.“ Výkony mužstva poznamenala i častá zranění. ,,Vzhledem k tomu, že jsme skoro každý zápas hráli v jiné sestavě kvůli zranění, tak si myslím, že výkony nebyly až tak zlé, ale pořád je na čem pracovat a zlepšovat,“ uvědomuje si mladý kouč.

,,Podařilo se nám konečně pravidelně vozit body z venkovních zápasů. Doufám, že tento trend bude pokračovat i na jaře. Konečně se nejezdilo ven jenom na výlety, jak tomu bývalo zvykem, ale pro body,“ vypichuje 35letý trenér dobré venkovní zápasy a navazuje dalším faktorem. ,,Ještě bych chtěl vyzdvihnout naši defenzivu s neočekávaným pilířem Tomášem Švachem.“

,,Jednoznačně to jsou naše domácí zápasy. Ztratili jsme doma spoustu bodů, které mi v konečné podzimní tabulce chybí. Na našem domácím trávníku se z nás stal remízový král, protože 4 remízy jsou opravdu hodně,“ ví o nešvaru svého týmu trenér a jedním dechem dodává. ,,Musíme zlepšit produktivitu, protože jsme pátí nejhorší v počtu vstřelených branek!“

,,Tady mám jasno. Když pominu naše venkovní zápasy, tak naše nejlepší utkání jsme odehráli doma s Rosicemi a Hodonínem. Splňovaly parametry na úrovni třetí ligy,“ má jasno kouč třebaže obě utkání byly remízové.

,,Nejhorší zápas byl jednoznačně v Břeclavi. Ve všech řadách jsme totálně propadli. Ani jeden hráč nezahrál své minimum. Naštěstí takový zápas se stal jenom jednou za sezónu,“ komentuje nepovedené utkání.

Jak už jsme vám psali v článku s Tomášem Švachem, tak oproti jaru se z něj stal stabilní člen naší sestavy. ,,Je to tak. Pomohla mu poctivost a přístup v tréninku. Absolvoval většinu tréninků, kdy jich vynechal jenom pár. Díky tomu si držel velmi dobrou výkonnost v zápasech. Dostal důvěru a tu vrátil nejen mně, ale hlavně celému mančaftu,“ hodnotí kladně výkony na adresu hráče s číslem 15 trenér Otépka.


,,Minulý týden jsme absolvovali poslední trénink, kdy byl závěrečný fotbálek a ještě to bylo navrch zpestřeno nějakým občerstvením. Kluci dostali individuální plán, který by jim měl začít od 27. prosince. Zimní přípravu začneme 10. ledna na umělé trávě v Hrádku,“ shrnul probíhající konec podzimu a vyřkl datum začátku zimní přípravy trenér Otépka.

Jaké jsou plány na zimní přípravu? ,,V první fázi určitě musíme nabrat fyzickou kondici, protože v některých zápasech šlo na některých cítit, že už to není ono. Ve druhé fázi, pokud to vedení schválí, bychom chtěli jet na soustředění. Třetí fáze bude už herní. Hlavně chceme zlepšit efektivitu, protože do šancí jsme se dostávali, ale ty góly chyběly,“ odhaluje lehce trenér plán na zimu. Všechny určitě zajímá, zda-li je v hledáčku nějaká potenciální posila. ,,Samozřejmě se poohlížíme, máme vytipované hráče a ty budeme postupně oslovovat.“ Navíc si dokáže představit, že kádr doplní talentovaní dorostenci. ,,Je tam silný ročník, takže bych to viděl, že 4-5 hráčů rád uvítám na začátku přípravy. Pokud se budou jevit dobře, nemám problém je zabudovat do týmu,“ zakončuje své povídání na téma blížícího se přípravného období trenér Otépka.

Předchozí hodnocení

Podzimní hodnocení dorostu: Neproměňování šancí, špatný přístup = 13. místo v tabulce

Podzimní hodnocení béčka: Mužstvo obsadilo pátou příčku tabulky a boj o záchranu přenechá jiným