Slavičínští před slušně zaplněnou kulisou remizovali s Hodonínem

Hodonín podzim 16

/Slavičín/ Do Slavičína přijel lídr a favorit na postup z divize Hodonín. Naši hráči se nezalekli hostujícího týmu a naopak jsme to byli my, kdo diktoval obraz hry. Bohužel jsme šance nevyužili a před pěknou návštěvou jsme odehráli utkání bez branek.

FC TVD Slavičín

0:0 (0:0)

Sestava FC TVD Slavičín
Jelínek – Goňa, T. Švach, Lukaštík, Mezírka – P. Švach, Elšík, Školník, Horáček – Matůš, Kříž
Střídali: Kalus
Rozhodčí: Mička Adam – Šula Petr, Niederle Zdeněk
Počet diváků: 310

Komentář k zápasu:

Do utkání s Hodonínem jsme vstoupili bez respektu a od začátku hry jsme se snažili kombinovat na těžkém terénu. Soupeř odpovídal převážně dlouhými nákopy na nejlepšího střelce divize Masaryka. V úvodní dvacetiminutovce jsme měli dobré centry do vápna, kde však byli pozorní hostující obránci. V 19. minutě jsme se mohli radovat poprvé. Matůš po pěkném vybídnutí postupoval sám na brankáře, kterého přehodil, ale branku zastavil zdvižený praporek pomezního sudího. Nutno podotknout, že situace byla správně posouzena. V 21. minutě jsme zvedali ruce nad hlavu podruhé, ale opět se na pokyn pomezního branka neuznala. Tady video prokázalo, že sudí však chyboval a branka Kříže měla být uznána. V 30. minutě se hezky uvolnil Elšík a jeho střelu hosté zblokovali na roh. O chvíli později se dostal do zakončení Masaryk, ale jeho střelu Jelínek chytl. V 40. minutě výborně zahrál Lukaštík přímý kop, kdy se míč snášel na hlavu Petra Švacha, ale tomu chyběly milimetry do zakončení.

Druhá půle byla převážně v duchu té první. Hodně soubojů ve středu hřiště a pozorné obrany dominovaly. V 54. minutě utekl po lajně Mezírka, který našel Matůše centrem pod sebe, ale hostující hráč stihl vykopnout míč před brankovou čárou. V 66. minutě jsme se hněvali na rozhodčího, který neodpískal ruku v šestnáctce jednoho ze stoperů. Míč srazil rukou do rohu, ze kterého následně Školník našel hlavu Mezírky, ten ale nedokázal usměrnit míč do branky. Závěrečná desetiminutovka byla v naši režii, kdy hosté hrozili z ojedinělých brejků. V 85. minutě centroval Mezírka přesně na hlavu Kříže, který ve velké gólové šanci netrefil branku. V 90. minutě Petr Švach poslal přesný pas do šestnáctky, kde si šikovně zpracoval míč Matůš, ale z metru nedokázal trefit odkrytou bránu. Domácí fanoušci se už už radovali, ale jeho střela skončila na tyči!! V nastavení jsme se dostali ještě k přímému volnému kopu ze dvaceti metrů, ale pokus Petra Švacha šel nad. Utkání tak skončilo 0:0.

Pozápasové komentáře:

,,Utkání s Hodonínem byla taktická bitva. V prvním poločase hosté hrozili hlavně ze standardních situací, ale mužstvo to ustálo a živilo naději na bodový zisk. V prvním poločase byly sporné momenty, kdy nám neuznal rozhodčí na pokyn pomezního gól Kříže. Ve druhém poločase hosté víceméně jen čekali, co bude a hráli vyloženě na brejky. S těmi jsme si dokázali poradit a měli jsme na druhé straně dvě tutovky. Bohužel Pavel Kříž trefil hlavičku vedle a Lukáš Matůš zakončil do tyčky. Utkání tak bohužel pro nás skončilo bezbrankovou remízou, ale hráči si zaslouží pochvalu za odvedený výkon,“pochválil mužstvo i přes bezbrankovou remízu zaskakující trenér Lubomír Hnilo.

Napsali o nás:

Fotbalisté Slavičína se zlobí. Sudí je okradli okradli o skalp lídra – www.zlinsky.denik.cz
Hodonín v divizi poprvé zaváhal. Ve Slavičíně přišel o dva body i Polácha – www.hodoninsky.denik.cz

Fotogalerie

Slavičín – Hodonín – slavicin.rajce.idnes.cz
Slavičín – Hodonín – zdroj: Michaela Maňasová