Béčko konečně zvítězilo. Porazilo nováčka z Lípy

Lípa podzim 16

/UT Hrádek/ Naše B mužstvo tentokrát hostilo nováčka soutěže z Lípy, kterému se zatím bodově moc nedaří, ale jejich výsledky především proti silným soupeřům byly velmi dobré. To se také potvrdilo na hřišti.

FC TVD Slavičín

4:1 (2:1)

Branky: 2xBartoš(1x z pen.), 2xŠála
Sestava FC TVD Slavičín
Marcaník – Šindler, Sochora, Bureš, Kocián – Bartoš, M. Švach ml., M. Švach st.,  Neuman, Žáček – Šála
Střídali: Horáček, Both

Zápasový komentář

Domácí tým tentokrát zvolil umělou trávu v Hrádku, která nám lépe vyhovuje v kombinační hře. Hosté od počátku nebyli na povrch zcela připraveni, a toho jsme hned v úvodu využili, když jsme se již v 1. minutě dostali do slibné příležitosti, která zůstala nevyužita. Ve 3. minutě se ale do úniku dostal Šála, který nedal hostujícímu brankáři šanci a stav byl 1–0. Zcela jsme ovládli hrací plochu, hosté byli zaskočeni a valil se na ně jeden útok za druhým. V 17. minutě jsme ale po našem rohu chybovali v rozehrávce a z ojedinělého rychlého kontru hosté šťastně tečovanou střelou srovnali na 1–1. Jako vždy jsme pak upadli do nepochopitelného stresu a nemohli se uklidnit. Hosté vycítili šanci a několikrát zahrozili, většinou po našich chybách, ale Marcaník v naší bráně byl pozorný. Po půlhodině hry jsme opět získali na sebedůvěře a začali se tlačit před branku hostí. Dostali jsme se do několika šancí, ale až těsně před půlí po nedovoleném zákroku na Neumana jsme Bartošem z pokutového kopu získali zpátky vedení na 2–1.

Do druhé půle jsme vstoupili s vědomím vedení a hráli zodpovědně. V 55. minutě chtěl domácí stoper Bureš odhlavičkovat jasný míč, ale hostující Spáčil zcela nepochopitelně ze strany loktem surově udeřil našeho stopera do hlavy, který se v tratolišti krve skácel k zemi a musel střídat. Hostující Spáčil byl po zásluze vyloučen a tento okamžik výrazným způsobem ovlivnil další vývoj utkání. Hosté se sice ještě několikrát pokusili o brejky, ale naše obrana byla pozorná. Dostávali jsme se do velkého množství vyložených brankových příležitostí, ale nemohli jsme se prosadit. V závěru utkání se ještě navíc nechal vyloučit za hrubou urážku rozhodčího hostující Šimek, a tím definitivně pohřbil naděje hostů a umožnil nám ještě v samotném závěru 2x skórovat.

Pozápasový komentář

,,Lípa sehrála několik velmi kvalitních utkání, především proti výborným Otrokovicím a hlavně zápasy venku měla velmi kvalitní, a tak i přes poměrně malý bodový zisk jsem měl mírné obavy. Nastoupili jsme ale v silné sestavě, a tak jsem věřil, že zápas zvládneme. Utkání bylo dramatické až do konce, jelikož jsme nemohli dát definitivní pojistku a zlomit odpor soupeře. Neproměněné šance v utkání by nás s těžším soupeřem mohli velmi mrzet, ale nakonec bereme zaslouženě 3 body,“ okomentoval vítězné utkání trenér Jiří Váňa.

FOTOGALERIE

Slavičín – Lípa – slavicin.rajce.idnes.cz