Hnilo: Přesun k dorostu byl rychlý a nečekaný, ale jsem týmový hráč!

Luboš Hnilo

/Rozhovor/ Zajímavé trenérské posuny má za sebou Lubomír Hnilo. V létě byl u áčka jako asistent a po dohodě s vedením již trénuje dorostenecké mužstvo.

Ty jsi se v létě posunul z béčka k áčku jako asistent trenéra. Jak zpětně hodnotíš své působení?

Beru to jako velkou zkušenost. Trenér Milan Otépka je velmi cílevědomý člověk a velmi dobře přenáší na hráče svou představu, jak by mělo mužstvo fungovat. Když vidím hráče typu Petr Švach a další zkušené borce, jak jedou naplno věci v tréninkových jednotkách, tak upřímně můžu říct, že mladí hráči, kteří mají možnost trénovat vedle takových hráčů se mají od koho učit. Plně věřím, že se to odrazí již zanedlouho na trávníku.

Obohatila tě tahle štace a ukázala nové možnosti do budoucna?

Po všech směrech. Ještě více mě to přinutilo se zajímat o nové fotbalové prvky do tréninkových jednotek.

Tvůj přesun k dorostu byl rychlý a nečekaný. Jaký byl důvod a nebereš to jako krok zpět ve své trenerské kariéře?

Je pravda, že to bylo rychlé a nečekané, ale jsem týmový hráč. Po debatě s předsedou a šéftrenérem mládeže jsme došli k závěru, že je potřeba změna. Krok zpět to v mé trenérské kariéře určitě není, protože vidím na čem je potřeba s hráči dorostu zapracovat a to mě motivuje. Navíc v dorostu jsou šikovni hráči, kteří jsou budoucností slavičínského fotbalu.

Ty jsi převzal dorost na chvostu tabulky. Můžeme říct, že momentálně dorostenci hrají o záchranu?

Ještě je před náma dost kol. Do konce podzimní části chceme uhrát nějaké body. Momentální postavení v tabulce není pozitivní, ale věřim, že to s hráči zvládneme a hlavně zapracujeme na produktivitě. Poté nebudeme muset vůbec řešit záchranu.

Mužstvu se nedaří především v domácích zápasech urvat vítězství, i když má převahu. Čím si to vysvětluješ?

V domácích zápasech nám chybí především lepší finální fáze. To znamená větší tlak na branku hostů a hlavně trpělivost v dobývání branky. S hráči a s asistentem Dominikem Plškem na tom pracujeme, takže pevně věřím, že se to brzy zlomí.

Zmínil jsi asistenta Plška. Jak se ti s ním pracuje? Máte jasně rozdělené pozice?

S Dominikem je dobrá spolupráce. Kdo má co na starosti, tak v tom máme jasno. Teď musíme být jen trpěliví, aby se to přeneslo na hráče a hřiště.