Zodpovědný výkon přinesl 3 body ze Žďáru

Havířov jaro 16

/Žďár nad Sázavou/ Břeclav je zapomenuta. Naši hráči vzali utkání ve Žďáru zodpovědně a poctivý výkon nám přinesl 3 důležité body.

0:1 (0:0)

FC TVD Slavičín
Branky: Kříž
Sestava FC TVD Slavičín
Vypušťák – Kocián, Elšík, T. Švach, Mezírka – Goňa, Školník, Horáček, Matůš, Bartoš – Kříž
Střídali: Velecký

Zápasový komentář:

Do utkání se Žďárem jsme nastupovali s odhodláním odčinit špatný výkon v Břeclavi. Od začátku utkání se oba týmy soustředily spíše na pozorné bránění, ale domácí měli přece jenom více ze hry. Jejich akce však končily buď před šestnáctkou nebo odkopem od brány Vypušťáka. Postupně jsme se začali osmělovat a největší šanci měl v 26. minutě na hlavě Kříž, ale jeho hlavička těsně letěla mimo domácí svatyni. Do konce prvního poločasu jsme měli optickou převahu, ale bez větší šance.

Druhý poločas byl věrnou kopií toho prvního. My jsme se soustředili na pozornou obranu a vyráželi do nebezpečných brejků. V 72. minutě Kříž vybojoval u rohového praporku míč, postupoval do šestnáctky, kde přihrávkou našel volného Bartoše, ale jeho střela z bezprostřední blízkosti orazítkovala tyč. V 83. minutě jsme dali jedinou branku v utkání. Po rohu Horáčka se v chumlu nejlépe zorientoval Kříž a bombou pod břevno nám zajistil vítězství! Ke konci utkání měli domácí tlak, ale nakopávané míče jsme uskákali a z dalekého Žďáru nad Sázavou jsme si tak odvezli tři body.

Pozápasový komentář:

,,Dnes jsme začali v jiném rozestavení. Taktiku jsme postavili na bojovnosti a pozorné obraně. Zápas byl od začátku o jednom gólu a kluci to ubojovali. První poločas byl prakticky bez šancí. Druhou půli byli ze začátku domácí lepší, ale hráli jenom po šestnáctku. Pak se hra vyrovnala a řekl bych, že jsme byli i lepší. Po standardce se trefil Pavel Kříž a to chvíli předtím trefil Adam Bartoš tyč. Já jsem samozřejmě za výhru a jak k tomu kluci přistoupili velice rád,“ okomentoval spokojeně utkání trenér Milan Otépka.