Béčko doma porazilo Němčice

Tlumačov jaro 16

/Slavičín/ Slavičín „B“ tentokrát hostil nováčka z Němčic, který se zatím výsledkově hledá a odvádí tzv. nováčkovskou daň.

FC TVD Slavičín

3:1 (1:0)

Branky: 2xBartoš, Šála
Sestava FC TVD Slavičín
Marcaník – T. Švach, Bureš, Fojtík, Both – M. Švach ml., Horáček, M. Švach st., Sochora, Bartoš – Pekárek
Střídali: Šála, Neuman, Kalík

Zápasový komentář

Hosté nastoupili s jasnou taktikou hrát zezadu s více než zajištěnou obranou a hrozit rychlými protiútoky, což se jim dařilo téměř celý poločas a domácí se nemohli dostat do tempa. Ve 41. minutě však hostující brankář neudržel míč centrovaný do pokutového území a důrazný M. Švach starší ho donutil k chybě, kterou s přehledem potrestal aktivní Bartoš. Do kabin se tak šlo vcelku nezaslouženě, za stavu 1-0.

V poločase došlo k několika změnám v pojetí hry domácích a ke změně hráčské, když nevýrazného Pekárka nahradil Šála, který nastoupil s chutí a elánem a rozhýbal celý útok Slavičína. Domácí ožili, začali kombinovat a po několika nebezpečných situacích se v 60. minutě prosadil hlavou právě aktivní Šála po krásném centru M. Švacha ml. a bylo 2–0. O pět minut později se rovněž hlavou prosadil Bartoš a o výsledku bylo rozhodnuto, 3–0. Domácí se hnali do útoku a zapomněli bránit a tak umožnili nejlepšímu hráči hostí Darebníčkovi snížit v 67. minutě na 3-1, ale i přes snahu se toho hostím více nepodařilo a body tak zůstávají doma.

Pozápasový komentář:

,,V tomto zápase jsme chtěli potvrdit body z venku a to se nám podařilo. Před utkáním jsem hráče upozorňoval na kvalitu hostí i přes malý bodový zisk, především na dva nebezpečné kanonýry Darebníčka a Pospíšilíka, kteří nad očekávání naplnili moje obavy a byli stálým nebezpečím. Hosté jsou ve spodních patrech tabulky neprávem a dle mého soudu se budou posouvat směrem nahoru. Za druhý poločas naše kluky chválím a děkuji za odvedený výkon,“ spokojeně zhodnotil utkání trenér Jiří Váňa.