Béčko slaví první venkovní výhru. Odnesl to Lukov

Lukov podzim 16

/Lukov/ Naše rezerva tentokrát zavítala do Lukova, kterému se v posledním období nedaří a navíc má značné problémy s hráčským kádrem. Z těchto důvodů jsme byli mírnými favority a to jsme taky potvrdili.

1:4 (1:2)

FC TVD Slavičín
Branky: Bureš, Goňa, Salajka, Horáček
Sestava FC TVD Slavičín
Marcaník – Floreš, Bureš, Fojtík, Both – Salajka, M. Švach ml., Kalus, Goňa, Bartoš – Pekárek
Střídali: Ondruš, Blažek, Horáček

Zápasový komentář:

Do zápasu jsme tentokrát vstoupili velmi šťastně, jelikož hned v první minutě po faulu na Kaluse zahrával trestný kop Goňa a na jeho přesný centr si naběhl Pekárek, který pohotově a přesně zakončoval, ale vynikající domácí brankář střelu vytěsnil na tyč, od které se však míč odrazil k nabíhajícímu Burešovi, a ten měl již snadnou práci a skóroval. Domácí byli zaskočeni a my jsme mohli v klidu hrát svoji hru. V 16. minutě jsme navíc zvýšili skóre na 0 – 2, když po přesně zahraném rohovém kopu Bartošem zakončoval výborně hrající Goňa. Domácí byli na kolenou a nás bylo najednou plné hřiště. Ve 20. minutě však došlo k vynucenému střídání, když zraněného Kaluse nahradil Ondrůš a muselo dojít ke změně rozestavení. To si ale po chvilce sedlo a nadále jsme byli nebezpeční. Velké šance měli M. Švach, který sám postupoval na domácího brankáře, ale zaváhal. Pekárek ve vyložené příležitosti střelu uspěchal a po centru Bartoše překonal domácího brankáře hlavou Ondrůš, ale pěknou střelu zastavilo břevno. Pak se zase ukázalo pravidlo ,,nedáš – dostaneš“ a domácí po zaváhání naší obrany z jediné střely na našeho brankáře snížili na 1 – 2. Chvíli nám trvalo, než jsme se vzpamatovali, ale závěr poločasu opět patřil nám, především akce agilního Adama Bartoše byla „gólová“, ale pěknou střelu domácí brankář opět vytěsnil.

Do druhé půle jsme vstoupili opět bravurně a hned ve 48. minutě po krásné kombinaci Goni a Bartoše přesně zakončoval 15ti letý slavičínský talent Martin Salajka. Hru jsme vzali do svých rukou a domácí do ničeho nepouštěli. V 51. minutě došlo k plánované změně Horáček za Švacha a v 69. minutě zcela vyčerpaného a skvěle hrajícího Martina Goňu nahradil další dorostenec Michal Blažek. Trochu jsme polevili a domácí se nakopávanými míči dostávali do nebezpečných situací a po jedné z nich byl v 73. minutě nařízen pokutový kop domácích, který však skončil na břevně Marcaníkovi brány. To završilo zmar domácích a když otevřeli hru, tak naše protiútoky byli značně nebezpečné a po jednom z nich přesnou přihrávku Pekárka zužitkoval Horáček a uzavřel v 90. minutě skóre na 1 – 4.

Pozápasový komentář:

,,Do Lukova jsme jeli s odhodláním bodovat a to se nám podařilo. Kluci předvedli velmi kvalitní výkon, ale ten byl umožněn slabou hrou domácích. Velmi mne mrzí nezaviněné zranění Vojty Kaluse, doufám že nebude vážné. Za předvedenou hru všem moc děkuji, především bych chtěl ocenit výkon mladých dorostenců, kteří odehráli dopoledne zápas krajského přeboru dorostu a odpoledne odmakali kvalitní výkon za rezervu mužů,“ hodnotí pozitivně první venkovní výhru v této sezóně trenér Jiří Váňa.