MOL CUP: Prvoligová Zbrojovka Brno nám vystavila stopku

Brno podzim 16

/Slavičín/ Je konec! Prvoligová Zbrojovka Brno nám vystavila stopku ve 2.kole poháru MOL CUP. Nám se bohužel nepodařilo navázat na výkon z minulého roku, kdy jsme dokázali porazit Slovácko. Brno nás porazilo zaslouženě a my už se tak budeme soustředit pouze na divizi D.

FC TVD Slavičín

1:3 (0:2)

Branky: Matůš
Sestava FC TVD Slavičín
Vypušťák – Kocián, T. Švach, Lukaštík, Mezírka – Goňa, Matůš, Horáček, P. Švach, Kalus – Kříž
Střídali: Velecký, Bartoš, M. Švach ml.
Karty: Kocián ČK
Počet diváků: 600

Komentář zápasu:

Již od začátku utkání favorizované Brno drželo míč častěji na svých kopačkách. V úvodních minutách se brněnští hráči snažili o střelbu z větší vzdálenosti, ale buď byla nepřesná nebo ji naši hráči zablokovali. Z bránění nás vytrhl moment, kdy se po zisku míče Petr Švach nebál nasadit housle Litsingovi, za což byl náležitě odměněn potleskem ze slušně zaplněných tribun. V 10. minutě jsme inkasovali poprvé. Prohráli jsme souboj v půlce naší půlky, hostující hráč zatáhl míč po levé straně a centr na zadní tyč uklidil s přehledem Litsingi. V tu chvíli mělo Brno hru ve své moci, hodně akcí vedlo přes střed hřiště a zejména agilní Škoda nám dělal problémy. Jeho ránu z 25 metrů Vypušťák skvěle chytil. Poté měli hosté sérii rohů, které jsme dokázali ubránit. V 26. minutě jsme mohli lépe vyhodnotit brejkovou situaci. Dan Horáček se dostal do šestnáctky soupeře, ale jeho finální přihrávka nenašla adresáta. V 37. minutě jsme kapitulovali podruhé. Volný brněnský hráč po rohovém kopu nedal šanci Vypušťákovi, kdy hlavou uklidil míč do brány. V poslední pětiminutovce prvního poločasu nás Zbrojovka přitlačila před vlastní bránu a jen díky zázračným zákrokům našeho brankáře jsme šli do kabin za stavu 0:2.

Ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil. Hráči Brna drželi míč na svých kopačkách a buď jsou nepřesní v zakončení nebo jejich pokus kryje Vypušťák. V 70. minutě jsme špatně odehráli míč na vlastní šestnáctce a hostující hráč šikovně vystřelil na zadní tyč – 0:3. Po tomhle gólu se hra trochu přiostřila. Začali padat žluté karty a bohužel pro nás po sporném verdiktu šel ze hřiště Tomáš Kocián po druhé žluté kartě. V 82. minutě jsme se dočkali čestného úspěchu i my. Na Horáčkův přímý kop si naskočil Matůš a hlavou poslal míč za záda Melichárka. Ke konci zápasu si hráči Zbrojovky vytvořili několik slibných možností ke změně skóre, ale opět pozorný Vypušťák nedovolil další změnu skóre.

Pozápasový komentář:

,,Začátek utkání jsme začali až s moc velkým respektem. Některé naše rozehrávky jsme hráli zbytečně dozadu. Ve druhém poločase se to zlepšilo, což mohlo být tím, že soupeř už hrál jen takovou údržbu a nikam se zbytečně nehnal. Největší kaňka tohoto utkání je vyloučení Tomáše Kociána, který nezasáhne do nedělního derby proti Brumovu. Soupeř vyhrál a postoupil zaslouženě,“ dodal nakonec asistent trenéra Lubomír Hnilo.

Napsali o nás:

Slavičínskou sérii utnulo Brno – www.zlinsky.denik.cz

Postup v MOL Cupu, ze Slavičína vezeme vítěství 3:1 – www.fczbrno.cz

Ohlasy: Trenér Habanec hodnotí utkání ve Slavičíně – www.fczbrno.cz

Fotogalerie

Slavičín – Brno – slavicin.rajce.idnes.cz