V úvodním utkání divize ,,D“ jsme porazili nováčka z Holešova

Holešov podzim 16

/Slavičín/ V prvním kole k nám na domácí půdu přijel nováček z Holešova a ukázal se v dobrém světle. Nám se první půle příliš nevyvedla. Ve druhém poločase jsme přidali a dvěma slepenými góly jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Nyní se budeme soustředit na středeční 2. kolo poháru MOL CUP, kdy přivítáme od 17 hodin prvoligovou Zbrojovku Brno.

FC TVD Slavičín

2:0 (0:0)

Branky: Kříž, Matůš
Sestava FC TVD Slavičín
Vypušťák – Kocián, T. Švach, Lukaštík, Mezírka – Goňa, Školník, Horáček, P. Švach, Kalus – Kříž
Střídali: Matůš, Bartoš, Velecký

Komentář k zápasu:

Hned v úvodu se osmělili hosté, kdy získali míč na levé straně, ale jejich střelu zablokoval Tomáš Švach na roh. Následný centr prolétl nebezpečně malým vápnem, ale skončil v zámezí. Vůbec úvod utkání se nám příliš nedařilo. Po další z chyb ve středu hřiště šli hostující hráči do protiútoku a nastřelují tyč Vypušťákovi svatyně. První větší rozruch před bránou hostujícího brankáře způsobil dobře zahraný rohový kop Horáčka, který na přední tyči prodlužuje Mezírka a jeden z obránců si nastřeluje břevno vlastní branky. Hra se trochu ustálila a převzali jsme otěže zápasu. Po dobré kombinaci ve středu hřiště předává Školník míč na Petra Švacha a ten nachází Mezírku, který si navedl míč a jeho střela z 20 metrů těsně míjí pravou tyč. Další vzruch přinesla situace z 19. minuty. Domácí Kalus odvrací míč z velkého vápna a Holešov se dožaduje penalty pro údajnou ruku ve vápně, píšťalka hlavního rozhodčího však zůstala němá. Aktivní P. Švach vymyslel pěknou uličku za obranu hostí, kde si naběhl Goňa a v samostatném nájezdu bohužel střílel těsně vedle pravé tyče. O chvilku později opět Petr Švach vybízí ke skórování Pavla Kříže, který se snažil obstřelit brankáře Janalíka, ale ten ho vychytal. V 26. minutě jsme táhli akci přes Tomáše Kociána z pravé strany. Po přesném centru na zadní tyč se dostal ke střele ve skluzu Horáček, ale bohužel pro nás z dobré pozice přestřeluje branku. V 35. minutě jsme zahrávali standardní situaci z 22 metrů. Školník střílel přes zeď, ale opět se vyznamenal gólman hostí. V prvním poločase branka nepadla a mužstva jdou do kabin za stavu 0:0.

Nástup do druhé půle se nám moc nevydařil. Měli jsme hodně nepřesností. Hosté už se tolik nehnali do útoku a jen pozorně bránili. Holešov jsme dokázali zatlačit díky sérii rohů a z jednoho jsme udeřili. Nepříliš povedený roh se dokázal dostat přes bránící hráče k Pavlu Křížovi, který kolenem dokázal doklepnout míč do sítě. 1:0!!! O minutu později Kříž sklepává míč Školníkovi a ten ho posílá na pravou stranu, kde Goňa přesně nachází střídajícího Matůše, který svým důrazem dává uklidňující druhou branku. Za zmínku ještě stojí situace z 69. minuty. Agilní Goňa nachází ve vápně opět Matůše, ten se dokázal zbavit obránce, ale hostující brankář dokázal zbrzdit míč natolik, aby obránce stihl vykopnout balón z brankové čáry. Do konce utkání jsme zápas kontrolovali a vyhráli tak 2:0.

Pozápasové komentáře:

,,Nástup do prvního utkání nového ročníku se nám moc nevydařil. Chyběl nám větší pohyb a rychlejší přechod do útoku. První šanci v utkání měli hosté, když nastřelili tyč. V prvním poločase jsme měli šance, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. Buď byl hostující brankář na svém místě, nebo nám chyběl větší klid v zakončení. Začátek druhé půle nám nevyšel dle našich představ, ale pak nás trochu uklidnila první branka. Prvních 3 bodů v novém ročníku si vážíme a ve druhém kole se budeme chtít určitě prezentovat lepším herním výkonem. Ve středu nás ještě čeká pohárové utkání proti Zbrojovce, které si budeme chtít všichni užít,“ hodnotí a zve na pohárové utkání asistent trenéra Lubomír Hnilo.

Napsali o nás:

Derby rozhodly slepené góly, série Slavičína pokračuje – www.zlinsky.denik.cz

Fotogalerie

Slavičín – Holešov – slavicin.rajce.idnes.cz