Konečně se můžu ostříhat, vykládá s úlevou Pavel Kříž

Pavel Kříž jaro 16

Slavičín – Výborný zápas odehrál Pavel Kříž v Hranicích. Rozhodl o osudu utkání dvěma brankami a hlavně to byly pro něj dvě premiérové trefy v jarní části sezóny. Jak viděl zápas, branky a mnohé další si můžete přečíst níže.

Začátek utkání byl pro Pavla jako z hororu. ,,Když jsem viděl, jak na nás Hranice vletěli a my nevěděli, kde nám hlava stojí, tak jsem měl z toho hodně špatný pocit. Všechny míče se hned vraceli, nedoplňovalo se to a hrálo se jen bez míče.“ Přitom paradoxně Slavičané mohli jít ke konci poločasu do vedení. Dlouhý nákop Pavel prodloužil na Šindlera, ten ale nedokázal propálit brankáře. ,,Velká škoda tohohle momentu, to by pro hranické hráče byl velký šok.“

V druhém poločase nastoupilo skoro jiné mužstvo. ,,Vyšli jsme ze šatny a začali hrát úplně jinak. Možná jim došel dech, ale my se zklidnili, dovedli jsme si nahrát a z toho začali pramenit šance. Určitě jsme začali více bojovat,“ všiml si urostlý útočník. Ten vstřelil dvě premiérové trefy na jaře a obě byly skoro identické. ,,Při první brance hlavou jsem měl dobrý výběr místa,“ popisuje trefu a pokračuje druhou. ,,Pavel Elšík se dobře dostal do vápna a dával naslepo míč před bránu a já stál opět tam, kde jsem měl být,“ pochvaluje si hráč s číslem 10 na zádech.

Pavlovi se ulevilo, že se konečně dočkal trefy v jarní části. ,,Každopádně jsem hodně rád, že to padlo. Už mě to štvalo, že jsem se nemohl trefit. Teď už budu jak po psychické, tak po fotbalové stránce mnohem klidnější,“ vysvětluje a jedním dechem dodává. ,,Zranil jsem se chvíli před prvním mistrákem a potom jsem se do toho těžko dostával, ale poctivým tréninkem jsem věřil, že se to protrhne.“ Navíc to pro něj musí být úleva i z jiného pohledu. ,,Řekl jsem si, že dokud nedám branku, tak se neostříhám a kluci si už ze mě dělali srandu. Teď už můžu s klidem říct, že do dalšího utkání budu ostříhaný,“ dodává se smíchem.

Slavičínský celek šlape jako dobře namazaný stroj. ,,Velký podíl na tom má realizační tým, který je super. Navíc v kabině panuje velká pohoda a jde vidět, že mančaft je teď silný ať už nastoupí kdokoliv,“popisuje dobrou atmosféru v kabině.