Slavičané po zásluze vezou výhru z Havířova

Havířov jaro 16

/Havířov/ Ve středečním vloženém kole jsme zajížděli k nepříjemnému soupeři z Havířova. Indiáni se na jaře zachraňovali a dobrými výkony se vyhoupli do horšího středu tabulky.

0:2 (0:2)

FC TVD Slavičín
Branky: Elšík, Velecký
Sestava FC TVD Slavičín
Vypušťák – Kocián, Elšík, Lukaštík, Mezírka – P. Švach, Goňa, Školník, Horáček, Šindler – Velecký
Střídali: Kříž, T. Švach, Ondruš
Rozhodčí: Slaminka Jozef – Trigas Paskal, Duda Radim
Počet diváků: 150

Komentář k utkání:

Úvodní minuty patřily lépe hrajícímu týmu hostů. Hned ve 4. minutě jsme zahrávali první rohový kop, míč dolétl až na hlavu Veleckého. Ten v dobré pozici hlavičkoval nad bránu domácích. Za dalších pět minut jsme zahrávali další standardní situaci. Míč z pravé strany do vápna zakroutil Lukaštík a nachází hlavu Elšíka, který nás dostává do vedení 0:1! Tato branka s psychikou domácích hráčů velmi zamávala. Více než fotbalu se věnují faulům a dohrávání soubojů za hranicí fair – play. Ukázkou tohoto způsoby hry je situace ze 14. minuty, kdy dostává P. Švach dlouhý míč za obránce. Ten musí zatáhnout za ruční brzdu v podobě sražení zezadu, výsledkem toho je žlutá karta a další z řady standardních situací. V 18. minutě si se třemi obránci domácích pohrál Školník, dostává se až do zakončení, jeho projektil však cestu do sítě nenachází.  V probíhajících minutách mají hosté výraznou převahu, evidentně nervózně hrající domácí vytváří chyby v bránění. Toho využívá v 26. minutě Velecký, který dostává nahrávku mezi dva obránce a zakončuje po zemi k zadní tyči 0:2!  Po zbytek první půle se více diskutuje než hraje, hra je pro nespočet faulů neustále kouskována.

Ve druhém poločase se domácí ve snaze snížit na kontaktní branku, nakopávají míče do velkého vápna. Hostující obrana v čele s bezchybně chytajícím Vypušťákem však žádné zdramatizování nepřipouští. Začátek druhé půle patřil domácím. Snad nejvážnější ohrožení bylo po standardní situaci v 51. minutě. Přímý kop z boku zahrával Matušovič, jeho dobře mířená prudká rána jen těsně minula bránu Slavičína. Další průběh druhé půle byl ze strany domácích jen plný dlouhých míčů a osobních soubojů. Naši hráči si týmovým duchem a fotbalovou vyzrálostí výsledek pohlídali a tak vezou cenné, plně zasloužené tři body.

Pozápasové komentáře:

,,Věděli jsme, že domácím se daří na jaře spíše venku než doma. Poslední dvě utkání doma prohráli, takže jsme očekávali, že si s námi budou chtít udobřit diváky. Kluci však přistoupili k zápasu velmi zodpovědně a od prvních minut jsme byli lepším týmem. Jen mě mrzí vystoupení domácích hráčů v čele s Matušovičem. Více než hře se věnovali slovním atakům, hrubosti, urážkám. Ještě po zápasu jsem byl rozhodnutý napsat více o dění na hřišti a hlavně na střídačce domácích. Emoce však ustoupily, zápas je  úspěšně za námi, a my se tak můžeme plně soustředit na sobotní utkání, kdy zajíždíme do Hranic,“shrnul středeční vystoupení v Havířově asistent Michal Švach.

Napsali o nás

Kouč Slavičína byl zklamán agresí soupeře v čele s Matušovičem – zlínský deník

Indiánům nevyšel první poločas – karvinský a havířovský deník