Dorostenci s přehledem porazili soupeře z Valašských Klobouk

shrnutí příprava

/UT Hrádek/ Naši dorostenci nastoupili na domácí půdě v malém derby proti Valašským Kloboukám. Tentokrát jsme byli posíleni o hráče, kteří již nastupují v mužských kategoriích, ale jsou ještě v dorosteneckém věku.

Dorost Slavičín – Dorost Valašské Klobouky 5:0 (2:0)

Branky: Hyžík, Švach, Šmotek, Sova, Janků

Sestava: Jurša  –   Kovář, Šebák O., Ondruš (55. Šmotek), Fojtík – Šebák L. , Havlín (45. Sova) , Blažek, Švach (45. Zámečník L. I), Kalík (69.  Zámečník L. II)- Hyžík (74. Janků)

Komentář

V úvodu utkání nám vázla souhra ve středových řadách a na kopačkách našich hráčů se projevovala zbytečná nervozita. Po úvodní nudné čtvrthodince jsme se začali prosazovat, ale zcela nás opustila střelecká forma, když i v jasných brankových příležitostech nedokázali naši hráči skórovat. Soupeř jen velmi zřídka zahrozil, ale naši svatyni v klidu hájil po zranění se navrátivší Martin Jurša, který nakonec z přehledem uhájil další čisté konto. Náš zvyšující se tlak hosté nedokázali zastavit a před koncem první půle po nádherném centru Lukáše Šebáka otevřel skóre přesnou hlavičkou Jakub Hyžík. Hned vzápětí se prosadil po průniku a narážečce Michal Švach a do půle jsme šli s vedením 2:0.

O poločase došlo k plánovaným změnám a nastoupila mladší garnitura, která však roztočila naše motory do ještě vyšších otáček. Krátce po poločase se prosadil tvrdou tečovanou střelou Jan Sova a o výsledku utkání bylo v podstatě rozhodnuto. Poté jsme soupeře zatlačili a dostávali se do mnoha šancí, ale buď naše nepřesnost, nebo výborné zákroky hostujícího brankáře bránili v narůstání skóre v náš prospěch. V 70. minutě se prosadil aktivní Kamil Šmotek a v závěru utkání uzavřel účet utkání Petr Janků.

Pozápasový komentář

,,Do zápasu jsme nastoupili téměř v nejsilnější možné sestavě a tak jsem neměl vážné obavy o výsledek, ale začátek byl zbytečně nervózní a na některých hráčích byla vidět nerozehranost. Až po vstřelených brankách se situace uklidnila a předváděli jsme opět naši hru. S výsledkem i celou druhou půlí jsem velmi spokojen. Děkuji všem klukům za zodpovědný přístup a výkon,“ uvedl trenér dorostenců Jiří Váňa.