Valašské derby ve znamení barev Slavičína!!!

Brumov jaro 16/Brumov/ Prvomájová neděle připravila pro fotbalového diváka opravdovou lahůdku v podání divizního derby mezi mužstvy Brumova a Slavičína. Oba týmy předvádějí na jaře solidní výkony, zejména mužstvo FC TVD ještě nepoznalo na jaře, jak vypadá prohra. AKTUALIZOVÁNO

 

0:2 (0:1)

FC TVD Slavičín
Branky: Školník z pen., P. Švach
Sestava FC TVD Slavičín
Vypušťák – Kocián, Elšík, Lukaštík, Mezírka – Goňa, Horáček, Plšek, Školník, P. Švach – Kříž
Střídali: Šindler, Velecký
Rozhodčí: Duda Radim – Šištík Petr, Galásek Michal
Počet diváků: 650

Komentář k utkání:

Začátek utkání byl oboustranně opatrný, ani domácí, ani hosté ze Slavičína nechtěli udělat chybu hned na úvod zápasu. Domácí v prvních deseti minutách předvedli dvě, tři slibné akce po stranách hřiště, nicméně pozorně organizovaná obrana v čele s kapitánem Lukaštíkem žádnou změnu stavu nepřipustila. Vážnějších situací se dočkal divák po čtvrt hodině hry. Slavičínští nejprve zahrávali roh, z něj nebezpečně hlavičkoval Elšík jen těsně vedle. Za necelé tři minuty po závaru a následné skrumáži byl ve vápně domácích faulován Školník a rozhodčí Duda ukázal na pokutový kop. Nařízenou penaltu sám faulovaný hráč bezpečně proměnil a Slavičín se ujal vedení 0:1! Za necelých 8.minut mohlo být s domácími ještě hůř. To když po nařízeném přímém kopu Školník propálil vše, co mu stálo v cestě, bohužel k nespokojenosti hostů jeho střela byla tečována v ofsajdu stojícím Křížem a gól neplatil. Své skvělé představení agilně hrající Školník mohl proměnit v druhou branku v 31.minutě. To když si pohrál v rohovém prostoru s trojicí obránců, dostal se až do pokutového území. Jeho následná prudká rána však nenašla cíl. Ve 34.minutě hostům ze Slavičína zatrnulo. To když pro zranění musel ze hry odstoupit Plšek, dobře jej však zastoupil Šindler. Tento moment vyvedl do té doby v pohodě hrající hosty z koncentrace, a tak po zbytek první půle měli více ze hry domácí. Avšak až na několik rohových kopů bez vážnějšího ohrožení.

Úvod druhé půle patřil opět Slavičanům. Po dlouhém nákopu do šestnáctky soupeře se míč dostal až k osamocenému P. Švachovi a ten se v posledních zápasech nemýlí. Upravuje tak na stav 0:2 pro hostující tým. Tento vývoj druhé půle domácí evidentně zaskočí, nicméně neskládají zbraně a hned v 59.minutě se dostávají k přímému kopu z dobré pozice. Domácí Juřica však zakončuje těsně nad bránu hostů. Brumov vycítil šanci na kontaktní gól, zvyšuje obrátky, výsledkem toho je nastřelené břevno a dvě žluté karty v náš neprospěch. V 68.minutě Slavičané podruhé střídají, do hry se dostává J.Velecký, který nahrazuje obětavě hrajícího P.Kříže. Velecký svým příchodem hru oživil a dělá obráncům domácích veliké starosti. V průběhu pěti minut tak pojistkový třetí gól mají na kopačkách Horáček a Velecký, bohužel jejich zakončení zastavuje skvěle chytající brankář domácích Semanko. Posledních deset minut utkání domácí ve snaze udělat něco s výsledkem, zapomínají na bránění. A tak se do slibných střeleckých pozic postupně dostávají Švach P., Školník a Velecký. Ke změně skóre už nedošlo, hosté ze Slavičína si tak v poklidu dokráčeli k vítězství a k zaslouženému zisku třech bodů.

Pozápasové komentáře:

,,Za předvedenou hru i za vůli po vítězství jsme si výhru zasloužili. Bylo to bojovné utkání. Domácí se soustředili zejména na nakopávané míče, s tím si však naše obrana bez problémů poradila. Pod mírný tlak jsme se tak vlastně dostali sami tím, když se v 34.minutě zranil Plšek. Po zbytek první půle jsme museli přeskupit řady a vypadli jsme tak z rytmu. Jsme rádi, že naše jarní forma pokračuje dál,“zakončuje své hodnocení asistent trenéra Michal Švach.

Napsali o nás

Čekal jsem naši dominanci, vykládal po valašském derby Petr Švach – zlínský deník

Ve Valašském derby jsme doma podlehli Slavičínu – fcelseremobrumov.cz

FOTOGALERIE