Zápas proti Tlumačovu se jen tak opakovat nebude, tuší Broňa Fojtík

Brfa jaro 16

/Rozhovor/ Takový zápas nepamatuje. Stálice obrany našeho béčka, Bronislav Fojtík, se rozpovídal o uplynulém utkání. I díky němu, kdy vstřelil dvě branky, jsme se mohli radovat z premiérové výhry v jarní části.

Odehrál si už někdy takové utkání, jako proti Tlumačovu?

No, můžu vzpomínat kolik chci, ale takový zápas jako v sobotu proti Tlumačovu jsem ještě nehrál a myslím, že se něco podobného jen tak opakovat nebude.

Zažil si již někdy ve své fotbalové kariéře, aby si vedl 8:0 po poločase?

Nikdy. Nejvíc, co si pamatuji, tak jsme poločas vyhráli 4 nebo 5 nula, ale nevím to jistě.

Čím si vysvětluješ dalo by se říct doslova ,,poločas snů“?

No, poločas snů, to nevím. Možná, kdyby to byl poločas snů, tak dáme všechny šance, co jsme měli a vyhráli ho 11 nebo 12 nula. Tlumačov má štěstí, že mají dobrého gólmana, který chytil ještě 3 nebo 4 šance.

Je logické, že 2.poločas už tak dobrý nebyl. Zápas se už asi jenom dohrával, že?

Přesně tak. Druhá půlka byla už jenom z povinnosti, kromě tyčky a jednoho nájezdu na bránu se 2.poločas odehrál ve volnějším tempu, z čeho vyplynuly 2 branky, které jsme dostaly. Ono se hraje těžko, když se vede o tolik branek.

Myslíš, že se mohla dobře připravená UT v Hrádku podepsat pod výkon celého týmu? Přece jen jste na ni zvyklejší než soupeř.

Myslím si, že jo. Přece jenom na UT trénujeme pořád, absolvovali jsme tam celou zimní přípravu, takže si myslím, že se to určitě projevilo. Kdyby se hrálo na trávě, tak by to tak jednoznačné nebylo.

Mužstvo dostalo důležitý impuls k záchraně v podobě 3 bodů. Věříš, že to takhle půjde dál a béčko se zachrání?

Věřím v to a myslím, že všichni pro to udělají maximum, aby se béčko udrželo. Byla by velká škoda, kdyby se spadlo do okresu.