Dorost pokračuje dalším vítězstvím. Porazil vysoko Újezd

Újezd jaro 16

/Újezd/ Naši dorostenci tentokrát nastoupili ke svému druhému mistrovskému utkání jarní části na půdě třetího týmu tabulky v Újezdě. I za nepříliš přívětivého počasí si však dokázali poradit na výbornou s Újezdem, kdy si odváží cenné 3 body a pokračují tak skvěle v odvetách jarní sezóny.

Dorost Újezd – Dorost Slavičín   1:6  (0:2)

Branky: Hyžík 3x, Šebák L., Švadleňák a Šmotek

Sestava: Fojtů  – Miklas (58.Janků ), Kovář, Blažek, Fojtík – Šebák L., Šmotek (63. Švadleňák), Sova (70. Bařinka), Zámečník L. I, Zámečník L. ll (80. Vincour M.), – Hyžík

Komentář

Hrálo se za nepříjemného studeného a větrného počasí, bičovaného nápory deště na velmi špatně připraveném a nerovném terénu. Soupeřem byl tým pouze o 1 příčku v tabulce níž než je náš tým. Zpočátku utkání nás soupeř zaskočil aktivní hrou a snahou o kombinaci. To však trvalo jen chvíli a po 15 minutách jsme převzali iniciativu a začali soupeře přehrávat. Několika střeleckými pokusy těsně mimo domácí bránu jsme nejprve zahrozili a ve 25.minutě skórovali dobře hrajícím Lukášem Šebákem. Hned ve 27.minutě po jeho přesném rohu zvýšil skóre na 0:2 hlavou Hyžík. Po této brance jsme se uklidnili a kontrolovali hru.

Do druhé půle jsme nastoupili velmi dobře. Po úniku L.Šebáka šťastně dorazil míč do brány Kamil Šmotek a bylo to 0:3. Domácí se přece jen zvedli, zvýšili úsilí a několikrát nebezpečně zaútočili, ale jejich šance zmařil dobře chytající Michal Fojtů. V rychlém sledu jsme vstřelili 2 branky, nejprve Hyžík, poté Švadleňák a definitivně jsme zlomili odpor soupeře. Naši hráči pak povolili v koncentraci a dovolili domácím skórovat. Poslední slovo však měl agilní Hyžík, který završil hattrick a uzavřel skóre na 1:6.

Pozápasový komentář

,,Před utkáním jsem měl trochu obavy především ze hry a součinnosti obranné řady, jelikož po dalších zraněních hráčů A týmu a absenci některých hráčů B týmu jsme museli doplnit sousledně hrané utkání B mužů dvěma dalšími hráči našeho týmu (Kalík a Ondruš). Navíc se nám zranil Ondra Šebák, takže jsme byli bez stoperů. Kluci to ale zvládli perfektně, když obranu řídil a skvělým výkonem podpořil Michal Blažek a v útoku dobrou práci ostatních zúročil Jakub Hyžík. Poděkování ale patří všem,“ ukončil své hodnocení trenér dorostenců Jiří Váňa.