Nefungovala nám naše hra, je si vědom Petr Švach

Petr Švach jaro 16

O víkendu odehrál výborné utkání. Patřil k nejlepším hráčům na hřišti.Připravil vyrovnávací branku a po celé utkání hýřil velkou aktivitou. Teď Petr Švach hodnotí uplynulý zápas, který skončil remízou.

Brzká branka v nedělním zápase se Vsetínem určila ráz zápasu. ,,Myslím, že brzký gól hostům hodně pomohl, takže se Vsetín dostal trochu na koně. Na druhou stranu jsme ho dostali ve 4.minutě, což ještě znamená celý zbytek zápasu na otočení,“ popisuje úvod utkání a pokračuje v hodnocení. ,,Nakonec jsme ale první poločas celkem zvládli. Dostali jsme se do hry, vyrovnali, a mohli jsme rozhodnout ještě v první půli. To když bychom dali branku, tak ten zápas dotáhneme do vítězného konce.“

Špatný začátek zápasu by se mohl vysvětlovat podceněním, o tom však Petr nechtěl ani slyšet. ,,Ne, určitě jsme to nepodcenili, gól můžeme dostat klidně v první minutě nebo poslední. Hostům vyšla hned první vážnější šance.“ Když Jirka Velecký vyrovnal stav utkání, tak stále bylo dost času na otočení výsledku. ,,Věřil jsem, že to otočíme i když to bylo 0:1. Začali jsme trochu hrát a byly tam drobné šance. Vyrovnali jsme a já doufal, že ten zápas vyhrajeme,“ líčí své dojmy 35letý hráč.

Každý zápas je jiný a proti Vsetínu slavičanům nefungovala jeho hra. ,,Z mého pohledu se mi nelíbila křídelní hra, kdy centrů do šestnáctky nebylo tolik a celkově hodně nepřesností v naší hře. Kazili jsme přihrávky směrem dopředu, kdy jsme chtěli všechno honem dopředu, ale to nám nešlo,“ uvědomuje si Petr. Hyřil velikou aktivitou a hráči Vsetína ho měli častokrát na své mušce. ,,Neřekl bych, že se na mě extra zaměřovali. Hrál jsem volného hráče a myslím si, že je to pro hodně mužstev nepříjemné, z čehož potom pramenily fauly. Samozřejmě nějaké okopávání apod. tam bylo, ale to k fotbalu patří.“

V hostujícím dresu se objevili dřívější hráči TVD. Proběhlo nějaké hecování? ,,Samozřejmě s Matesem(pozn. Lukáš Matúš) jsme se hecovali, ale vše ve srandě. Jsme velcí kamarádi, voláme si často, takže to muselo být. Zahrál výborný zápas a nebýt jeho, tak si myslím, že bychom ten zápas zvládli a i kvůli němu přeji Vsetínu záchranu,“ popřál našemu nedělnímu soupeři hodně štěstí do záchranných bojů.