Na první divizní derby se těším, povídá Jirka Velecký

Velecký jaro 16

Jedním z příjemných víkendových překvapení byl určitě i výkon mladého Jirky Veleckého, který dostal šanci a mohl tak uskutečnit svůj první divizní zápas. Doteď hrál 1.A třídu a tak musel skousávat jiný obraz hry, než na který byl zvyklý. Nyní již vyhlíží první valašské derby proti Vsetínu.

V úvodním utkání na půdě Dolního Benešova dostal šanci v základní sestavě další zimní posila Jirka Velecký. ,,Premiéru jsem si užil hodně a jsem moc rád za šanci, kterou jsem dostal,“ popisuje pocity z prvního zápasu. ,,Když se vrátil Křižák(pozn. Pavel Kříž) do zimní přípravy, tak jsem čekal, že budu nejprve na lavičce, ale bohužel se v generálce zranil a šanci jsem tak dostal já,“ váží si nabídnuté možnosti hrát od začátku.

Doteď hrál 1.A třídu v dresu Újezdce a v sobotu tak zažil diametrální rozdíl. ,,Ano, velký rozdíl. Je to přeci jen skok o dvě třídy. Hra je o hodně rychlejší, tím pádem je to pro mě i náročnější než v 1.A třídě,“ vysvětluje své dojmy z divizního utkání a ví, že musí stále pracovat. ,,Musím hodně trénovat, abych se do toho ještě více dostal. Je toho ještě hodně, co na sobě musím zlepšit!“

Velice rychle zapadl Jirka do kabiny, což mu usnadňuje i práci na hřišti. ,,Parta ve Slavičíně se mi zamlouvá. S přijetím si myslím, že nebyl žádný problém. Cítím se mezi klukama dobře,“ povídá s úsměvem.

V neděli přijedou hosté z nedalekého Vsetína a můžeme se tak těšit na první jarní valašské derby. ,,Na zápas se těším, bude to moje první divizní derby a věřím, že úspěšné. Byl bych rád, kdybych dostal zase šanci a odvděčil se za ni trenérovi a klukům gólem,“ popisuje své přání před nedělním zápasem.