Slavičínská zimní přestávka v kostce

Zima v kostce/Slavičín/ Co se událo přes zimní přestávku ve fotbalovém klubu FC TVD Slavičín? Zde jsme připravili přehled toho nejzajímavějšího doplněný o komentáře, výsledky a rozpis utkání pro jarní sezónu.

Stručný přehled

Přes zimu se změnil skoro celý realizační tým našeho áčka. Do pozice hlavního trenéra se posunul Milan Otépka, za asistenta si vybral Michala Švacha. Dlouho se hledal člověk na místo vedoucího, ale i to se nakonec podařilo obsadit. Stal se jím Martin Struhař. Hráčský kádr kromě dorostenců posílil i mladý útočník Jiří Velecký, který bude na jaře sbírat první starty v divizi E. Další hráči se zatím dolaďují po administrativní stránce. Nabídneme rozpis utkání, kdy hned první zápase zavítáme na horkou půdu Dolního Benešova, kde se pokusíme získat první body v odvetách jarní sezóny.

Komentáře

Celou přípravu si nemohl odpustit zhodnotit ani trenér Otépka. ,,Ze začátku se vyvíjela perfektně. Poté bohužel začali přicházet zranění, kdy v podstatě kromě dvou hráčů se všichni nově zkoušení zranili a tím pádem potom ukončili své testy,“ vysvětluje mírně zklamaně, ale hned pokračuje už spokojeně. ,,V týmu je zdravá konkurence, proto se mi líbil přístup všech hráčů, kdy jsme trénovali v hojném počtu na výborně připravené umělé trávě v Hrádku. Nesmíme také zapomenout na soustředění, kde jsme dobře stmelili kolektiv.“ Trenér Otépka je rád, že mohl dát prostor pro svého asistenta Michala Švacha, který klukům v hojné míře zpestřoval tréninky, což bylo vítané. Na závěr dodává: ,,Doufám, že jsme na jaro dobře připravení. Máme těžký los, ale věřím, že se s tím dobře popereme.“

V nové roli než v jaké byl zvyklý se představuje Michal Švach, nyní jako asistent u áčka. ,,Pro mě je to obrovská škola. Jsem velice rád za tuhle příležitost. Snažím se, abych to klukům zpestřil a aby byl trénink vždycky dobře postavený,“ povídá bývalý dlouholetý hráč Slavičína a ve zkratce hodnotí přípravu z jeho pohledu. ,,Jevila se mi velmi kvalitní a hlavně zodpovědná od hráčů, co se týče přístupu. Pravidelná účast na tréninku je základ. Jako vrchol fyzické přípravy splnilo soustředění účel a v únoru, potažmo březnu, jsme již dolaďovali technické věci na hřišti.“ Ten musí taky zaklepat slušné výsledky. ,,Přestávka pro nás vyšla až nebezpečně dobře. Mírná obava je z toho, abychom to všechno přenesli do zápasu a nebyli rozčarování, když to nepůjde,“ zakončuje hodnocení.

Realizační tým se rozrostl o dalšího člena v podobě nového vedoucího. Stal se jím Martin Struhař. Jak se vůbec dostal k téhle pozici? Jak se mu zamlouvá nynější práce? ,,Myšlenka vznikla v rámci zaměstnání, kdy můj šéf je členem výboru a jelikož hořelo doposud neobsazené místo vedoucího, tak jsem si řekl, že to zkusím. Ze začátku jsem měl respekt k tomu, co mě čeká, ale s postupem času jsem zjistil, že ve Slavičíně je super parta a mladý kolektiv trenérů. Teď když se na to dívám, tak to hodnotím jako výborný krok,“ neskrývá svoji spokojenost Martin Struhař.

Přehled výsledků A-týmu v zimní přípravě

FC TVD Slavičín – TJ Fryšták 4:0
Branky: Elšík, Kříž, P. Švach, Kocián

FC TVD Slavičín – TJ Spartak Valašské Klobouky 6:0
Branky: Bartoš, J. Fojtík, 3x Hladík, Šindler

FC TVD Slavičín – FC Fastav Zlín „19“ 1:4
Branky: Kříž

FC TVD Slavičín – FC Slušovice 7:1
Branky: Školník, 3x P. Švach(1x z pen.), 2x Kříž, Šindler

FC Viktoria Otrokovice – FC TVD Slavičín 2:3
Branky: 2x Elšík, Plšek

FC TVD Slavičín – TJ Tatran Bohunice 4:0
Branky: 2x Elšík, Školník(z penalty), Kříž

MSK Břeclav – FC TVD Slavičín 1:6
Branky: Horáček, Kříž, 3xŠkolník, Kocián

FC TVD Slavičín – FK Luhačovice 4:1
Branky: Elšík, Velecký, Mezírka, P. Švach

Rozpis utkání jarní části divize E