Ondřej Školník: Je škoda, že trenéři už nechodí před tréninkem do baga

Školňa příprava

/Rozhovor/ S blížícím se začátkem jarní sezóny zhodnotil slavičínský středopolař Ondřej Školník poslední zápas na půdě Břeclavi, dosavadní průběh přípravy a nové posily. Také už netrpělivě očekává start jarních odvet divize E.

O víkendu odehrál výborné utkání proti poslednímu celku MSFL, ale přesto v něm zápas zanechal rozporuplné pocity. ,,Břeclav jakožto pravidelný účastník 3.ligy mě celkem zklamal. Myslel jsem si, že na tom budou daleko lépe jak fyzicky, tak na baloně. Celkově nás moc neprověřili, čekal jsem od nich více,“ popisuje své dojmy Ondřej a pokračuje hodnocením týmového výkonu. ,,Myslím, že jsme podali celkem slušný výkon ohodnocený šesti góly, ale škoda obdrženého gólu. Chyby tam byly, takže je stále na čem pracovat. Věřím, že je do mistráků odstraníme,“ zakončuje shrnutí zápasu v Břeclavi.

,,Svůj výkon mi nepřísluší hodnotit, ale to, že se mi podařilo dát 3 branky bych nepřeceňoval. Navíc jsem první branku ukradl Palkovi(pozn. Pavel Kříž), když po jeho střele směroval míč do brány a já ho těsně před čarou doklepl do sítě. Pak jsem se mu omlouval, že mám málo kanadských bodů,“ se smíchem vysvětluje slavičínský středopolař. Kdy dal naposledy hattrick si snad ani nevzpomíná. ,,Já ho snad ani nikdy nedal, natož tak za poločas. Nejsem žádný extra šutér. Spíš ještě vždy hledám spoluhráče, kde bych komu přihrál do lepší pozice, což je taky mnohokrát na škodu,“ popisuje způsob hry.

Tomu se zamlouvá, že mají hrubou přípravu za sebou. ,,Neznám hráče, kterého by bavila zimní příprava. Běhání bez balónu, nabírání dávek a hlavně se hrají jen přátelské zápasy do kterých se jde ze zátěže. Já nejsem vyjímkou, ale absolvovat se to musí. Trenér má tréninky nachystané a jsou celkem pestré, takže si myslím, že i kluci jsou spokojení,“ komentuje tréninkové jednotky, ale nemůže si odpustit jednu poznámku. ,,Je škoda, že trenéři nechodí před tréninkem do baga, nemáme tak koho totiž pořádně „umýt“.(smích) Musíme na tom s pokladníkem ještě zapracovat,“ zakončuje úsměvem od ucha k uchu Ondra.

Je rád, že se podařilo vedení a trenérům zlákat do kádru nové hráče. ,,Potřebovali jsme mančaft doplnit. V podzimní části se nám v jednu dobu zranilo 5-6 hráčů a byl to veliký problém. Sestava byla různě slátaná a na zápasy jsme jezdili ve 12 lidech, proto kádr potřeboval vhodně doplnit. Jirka Velecký i Dan Horáček jsou tady z okolí a do kabiny zapadli perfektně a na hřišti taky není problém. Věřím, že budou přínosem,“ konstatuje na adresu nově příchozích hráčů.

Zkušený středopolař vnímá, že se mistrovské zápasy blíží čím dál víc. ,,Já už se nemůžu dočkat. Zimní příprava je opravdu dlouhá a už je toho opravdu dost. Mistrák je už za dveřmi, jde to cítit. Na tréninku se věnujeme hře, střelbě a rychlostním věcem. Vše už směřuje k zápasu v Dolním Benešově.“ Ondřej také věří, že tým bude dobře připravený na jarní odvety. ,,Příprava byla kvalitní a účast na trénincích veliká. Skoro všichni ji absolvovali celou i s kondičním soustředěním. Kádr máme velice dobrý a zkušený. Hlavní bude, co předvedeme na hřišti a neméně důležitý je vstup do jarní části. První zápas hrajeme v Benešově, který bude velice těžký a myslím, že nás dostatečně prověří,“ přibližuje své pocity před blížícím se začátkem divize E a dále poukazuje na dosavadní Achillovu patu Slavičína. ,,Bylo by dobré už i z venku konečně vozit pravidelně body. Nebude to nic lehkého, ale věřím, že to zvládneme a budeme pokračovat ve výsledcích z přípravných zápasů.“