Slavičané přivezli z Břeclavi výborný výsledek

Břeclav příprava/UT Břeclav/ K dalšímu přípravnému zápasu vyjíždělo naše mužstvo na půdu Břeclavi, účastníka hrající stabilně od roku 2011 třetí nejvyšší fotbalovou soutěž. Tým z Břeclavi je momentálně na poslední příčce MSFL a na jaře ho čekají záchranářské boje.

1:6 (0:2)

FC TVD Slavičín
Branky: Horáček, Kříž, 3xŠkolník, Kocián
Sestava FC TVD Slavičín
1. poločas: Vypušťák – Kocián, Elšík, Lukaštík, Mezírka – Goňa, Plšek, Školník, Horáček, Šindler – Kříž
Střídali: Jelínek, T. Švach, Floreš, Bartoš, Velecký

Komentář k utkání:

I tentokrát se neobešel zápas bez počátečních komplikací, poněvadž k utkání se nedostavila trojice rozhodčích. Z tohoto důvodu se začátek zápasu pozdržel o patnáct minut, nicméně na kopačkách našich hráčů to nebylo nikterak znát.

Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně a již v šesté minutě jsme po centru Goni z pravé strany a následném zakončení zvedali ruce nad hlavu, žel hlavička P. Kříže jen těsně minula pravou tyč domácí svatyně. V 10.minutě se po špatné rozehrávce domácích dostal do zakončení agilní Goňa, ale jeho střelu domácí brankář vytěsnil. Domácí se k zakončení dostávali jen sporadicky, největší gólovou situaci jim připravil paradoxně náš brankář, který chytil malou domů, čímž se dopustil porušení pravidel. Domácí se tak dostali k rozehrávání nepřímého kopu v území velkého vápna, avšak s nabídnutou šancí naložili trestuhodně. Poprvé se skóre měnilo ve 33.minutě, kdy po zisku míče a rychlém přečíslení po ose Lukaštík – Goňa- Horáček se posledně jmenovaný dostal k zakončení a bezpečně uklidil míč k tyči 0:1. Následující minuty patřili převážně našim hráčům, kdy v průběhu deseti minut dali o sobě znát nejprve Kříž, který ač střežen dvěma hráči se prodral k zakončení, ale střela nenašla cíl. Poté se dostali ke slovu naši hráči z levé strany, kdy se k zakončení dostal Mezírka, který z těžké pozice nastřelil spojnici domácí brány. Vyústění tohoto tlaku a změny skóre jsme se dočkali ve 43.minutě, kdy jsme zahrávali rohový kop. Na něj si nejlépe naběhl Kříž, následnou hlavou ke vzdálenější tyči nedal domácímu brankaři sebemenší šanci 0:2.

Obraz druhé půle se nikterak nezměnil, stále byl více v držení míč na našich kopačkách, nicméně po špatném odkopu brankaře Jelínka mohli hráči domácích skórovat, ale jejich zakončení ke změně stavu však nevedlo. V 55.minutě se dostal k individuální akci a zakončení Kříž, jehož střelu směřující do brány domácích pohodlně dorazil Školník – 0:3. Poté se na kopačky našich hráčů dostalo uspokojení, hráči už si tak neplnili své povinnosti, a tak přišel zákonitý trest ze strany domácích. Z nenápadné akce a nedůrazném bránění se dostali k zakončení a snížení stavu na 1:3. Odpověď našich hráčů na sebe nedala dlouho čekat, na centr Bartoše si naběhl opět Školník a skóroval podruhé 1:4. Že to pro něj nebude v tomto zápase naposledy, se ukázalo vzápětí, kdy se dostal k odraženému míči a nechytatelnou střelou z 25-ti metrů skóroval potřetí a završil tak svůj hattrick v zápase. V samotném závěru zápasu dovršil povedené vystoupení hráčů slavičínských Kocián, který zakončil brejkovou situaci a zpečetil tak jasné vítězství hostů na 6:1.

Pozápasový komentář:

,,Tentokrát nás oproti minulému utkání potěšilo, jak kluci přistoupili k zápasu. I přes počáteční komplikace, kdy se k zápasu nedostavila trojice rozhodčích a zápas se tím pozdržel, jsme zachytili začátek. Jen škoda, že jsme se zase nevyvarovali hluchého místa v zápase, kdy si každý začal dělat na hřišti co chtěl. Jinak musím všechny kluky za předvedený výkon pochválit, ale i přes jednoznačnou výhru zůstáváme na zemi,“ prohlásil spokojený trenér Otépka.