Cíl? Tím je záchrana, uvedl nový trenér B-týmu Lubomír Hnilo

Luba Hnilo příprava

/ROZHOVOR/ Trenérské rošády u našeho béčka pokračují. Nejprve dostal na podzim šanci Luboš Surovec, když na začátku zimní přípravy převzal tým Josef Šandor. Nezačala ještě ani jarní sezóna a kouč našeho rezervního týmu se opět mění. Stal se jím Lubomír Hnilo. Ten povede mančaft vstříc záchranářským bojům v 1.B třídě.

Jak se zrodilo tvoje angažmá u B-týmu?

Byl jsem osloven vedením klubu, jestli bych nepomohl. A jelikož znám hráče, kteří jsou v mužstvu, tak jsem se rozhodl, že se pokusíme společně zachránit soutěž.

Momentálně jsi měl na starosti všechny brankáře. Bereš posun k béčku jako krok vpřed ve své trenérské kariéře?

Brankářům se budu věnovat na dále, protože je to podle mě důležité, obzvlášť u mládeže. A jako posun to beru určitě. Je to výzva, kdy se budu snažit přenést své myšlenky na mužstvo, aby mělo svou tvář a hráči věděli, co se po nich chce.

Co by si chtěl změnit u B-týmu?

Budu praktikovat určité věci, které jsem zavedl dříve v dorostu ve Slavičíne a tím i nastolím jasné pravidla.

Problémem našeho rezervního týmu je málo kmenových hráčů. Budeš se snažit najít nové hráče a jak vidíš spolupráci s A-týmem?
Ano, je pravda, že v béčku je málo kmenových hráčů a právě prvním krokem bylo, že jsem oslovil odchovance, kteří hrají v jiných klubech. V nejbližší době uvidíme, jestli se zapojí do přípravy. Na spolupráci s áčkem se těším a pevně věřím, že komunikace bude na dobré úrovni.

Víš v jaké situaci je naše béčko, jsou reálné šance na záchranu?

Věřit budu do posledního kola. S celým klubem a se všemi, kteří mají nějaký vztah ke klubu uděláme všechno proto, abychom cíl splnili a to je záchrana. Nic není nemožné!