Kvantita by neměla převážit nad kvalitou, uvědomuje si Pavel Elšík

Pavel Elšík příprava

Slavičín – Vrátil se z dovolené a hned se ukázalo, jak důležitý hráč je pro FC TVD. Jeho dvě branky velkou měrou přispěly k vítězství nad Otrokovicemi. Nejen o tom, ale i o zápasu a aktuálním dění v klubu se rozpovídal tento univerzální hráč.

Střelec dvou branek posledního utkání Pavel Elšík zavzpomínal, kdy dal naposledy dva góly hlavou. ,,Pokud si dobře pamatuji, tak při domácím zápase s Brumovem, takže to není zase až tak dávno,“ se smíchem povídá a rovnou pokračuje k zápasu s Otrokovicemi. ,,První poločas byl z obou stran aktivní, ale přece jenom jsme měli míč více na svých kopačkách. Dvakrát jsme se dostali do vedení, ale soupeři se pokaždé podařilo srovnat. Nakonec se nám povedlo dát i třetí branku, která se později ukázala jako vítězná. Druhý poločas už se odehrával ve středu hřiště a celkově nenabídl tolik šancí jako první poločas,“ okomentoval vítězný zápas. Nakonec ani nevadilo, že se zápas odehrál již v pátek. ,,To, že se hrálo v pátek mi vůbec nevadilo. Alespoň jsme měli volný víkend a mohli jsme se věnovat svým ženám, přítelkyním a rodinám.“ (úsměv)

Měsíc dřiny, navíc ještě po zranění kotníku, absolvoval Pavel a zdá se, že je již v pořádku. ,,Je pravda, že umělá tráva není po zranění úplně ideální a občas se kotník ozve, ale není to nic, co by mě nějak výrazně limitovalo.“ Tomu se zamlouvá i snaha o posilování hráčů a zapracovaní mladých nadějí do týmu. ,,V průběhu sezóny docházelo vlivem zranění k tomu, že nás na určitých postech tlačila bota a museli jsme hrát v různě kombinované sestavě, proto je posílení správným krokem. Neměla by ale zároveň kvantita převážit nad kvalitou,“ uvědomuje si univerzál a pokračuje. ,,Máme v týmu mladé hráče a je potřeba, aby si zvykali na chlapský fotbal. Je to důležité pro budoucnost klubu, mohou tak sbírat zkušenosti od starších hráčů,“ vítá nastolenou koncepci.

Těsně před zápasem se vrátil z exotické dovolené a z jeho slov lze vycítit spokojenost. ,,Dovolená se vydařila po všech stránkách. S manželkou jsme si ji velmi užili a zároveň načerpali nové síly,“ povídá Pavel a jak se dalo čekat, tak zažil teplotní rozdíl po návratu domů. ,,Jelikož v průběhu dovolené neklesaly teploty pod 30°C, tak to šok trošku byl,“ zakončuje se smíchem 30-letý hráč.