Slavičínští si na úvod poradili s Fryštákem

Fryšták příprava

/UT Hrádek/ První utkání zimní přípravy sehrálo naše áčko v sobotu 23.1.16 dopoledne na solidně upravené umělé trávě v Hrádku. Jak samotný výsledek napovídá, utkání po celou dobu bylo plně v režii domácích.

FC TVD Slavičín

4:0 (2:0)

Fryšták
Branky: Elšík, Kříž, P. Švach, Kocián
Sestava FC TVD Slavičín
1. poločas: Jelínek – Goňa, Elšík, Lukaštík, Mezírka – P. Švach, Kalus, Plšek, Horáček, Šindler – Kříž
2. poločas: Jelínek – Floreš, Elšík, Fojtík, Šindler – Kocián, Plšek, Horáček, Bartoš – P. Švach, Hladík

Komentář k utkání:

Po úvodním oťukávání, kdy se obě družstva nejprve seznamovala s povrchem UT na sebe šance nenechaly dlouho čekat. Už v 5. minutě jsme zahrávali rohový kop, kde se k zakončení dostal hlavou Lukaštík, poté jsme v průběhu 10-ti  minut zlobili zejména po pravé straně dvojicí Goňa – Švach, ale zakončení Plška a zejména tutovka ,,navrátilce“ Pavla Kříže ke gólu nevedla.

Toho se diváci dočkali po půlhodině hry, kdy po standardní situaci a následné skrumáži se v pokutovém území nejlépe zorientoval Elšík a dostal domácí do vedení. Za necelých pět minut vybídl Švach k samostatnému nájezdu P. Kříže a ten se nemýlil 2:0.

Do druhé půle jsme nastoupili v pozměněné sestavě, ale na výkonu to až na malé nepřesnosti nebylo příliš znát. Hrálo se po celou dobu prakticky na jednu bránu, takže bylo jen otázkou času, kdy přidáme další branky. V 66. minutě po akci Kocián-Hladík-Švach posledně jmenovaný zvýšil vedení na 3:0 a na konečných 4:0 přidal v 77. minutě Kocián, který se vrátil na trávník po tříměsíční pauze zaviněné zraněním kolene a následné operaci.

Pozápasový komentář:

,,Protože se jednalo o první zápas v hrubé přípravě, tak utkání splnilo vše, co jsme od něj očekávali. Kluci si s chutí zaběhali, nabízeli se, v dopoledním mrazu dobře kombinovali, přidali nějaké ty góly a hlavně se nám mohli ukázat mladí odchovanci a noví hráči, které zkoušíme v zimní přípravě,“ shrnul asistent trenéra Michal Švach.