Slavičané se sešli k prvnímu tréninku po zimní přestávce

uvod pripravy

11. ledna 2016. To je datum, kdy se sešli hráči FC TVD Slavičín k první tréninkové jednotce, kterou vedl již nový trenér Milan Otépka. Ten nahradil dosavadního kouče Vladislava Straku. Jako asistenta si vzal k sobě Michala Švacha a v případě jeho nepřítomnosti mu bude vypomáhat kapitán Josef Lukaštík.

V kabině se mu sešlo 26 hráčů. Po zranění se vrátila hned pětice hráčů, jmenovitě Pavel Elšík, Tomáš Kocián, Pavel Kříž, Ondřej Školník a Petr Švach. Z B-týmu se zapojil Bronislav Fojtík a trenér Otépka si vytáhl trio dorostenců, kteří by měli být příslibem do budoucna. Jedná se o Ondřeje Floreše, Michala Švach ml. a Štěpána Havlína. Smutnou zprávou je, že na podzim zraněný brankář Jakub Talčík laboruje s kolenem a vypadá to na operaci. Do přípravy vzal i nové hráče převážně z okolí, ale jejich jmenování je prozatím předčasné.

Hned na úvod vzal trenér Otépka své svěřence na umělou trávu do Hrádku, kde v deštivém počasí absolvovali fotbal na celé hřiště. Jinak čeká hráče 5x týdně trénink, především kondičního rázu a finále hrubé přípravy by mělo být soustředění na Všemině, které se bude konat od 27. ledna do 30. ledna.

Seznam přípravných zápasů:

23.1. TJ Fryšták
26.1. TJ Spartak Valašské Klobouky
30.1. FC Fastav Zlín „19“
6.2.  FC Slušovice
13.2. FC Viktoria Otrokovice
20.2. FC Fastav Zlín „B“
27.2. TJ Tatran Bohunice
5.3.  MSK Břeclav
13.3. FK Luhačovice – generálka
20.3. FC MSA Dolní Benešov – mistrovské utkání