Předkolo MOL Cupu proti Holešovu vítězně. Jdeme dál

/Slavičín/ Vítězství předkola MOL Cupu zajistilo Slavičínu postup do hlavní fáze soutěže. Do poločasu jsme vstřelili dvě branky a utkání kontrolovali, nicméně zbytečně obdrženou brankou jsme soupeře vrátili do hry. Ve druhé polovině jsme přečkali mírný tlak soupeře a sami rozhodli třetí brankou. Další zápas sehrajeme s Frýdkem-Místkem.

FC TVD Slavičín

3:1 (2:1)

Branky: 2xŠkolník, Juřica
Sestava FC TVD Slavičín: Vypušťák – Goňa, Kocián, T. Švach, Škubník – Jakubowicz, Kalus, Školník (C) – Staněk, Fojtů, Juřica
Střídali: Zvoníček, L. Šebák, Žůrek, Šťastný, Šmotek

Průběh zápasu

Slavičín ovládl první půl hodinu hry, ve které si vypracoval dvougólový náskok. Nejprve v 9. minutě otevřel skóre střelou z pár metrů Juřica, na něhož navázal za dvacet minut kapitán Školník poté, co vybojoval míč a sám jej poslal na bližší tyč Janalíkovy brány. Ihned po rozehrání snížil slavičínský náskok holešovský hráč Křenek na 2:1, který umístil svou hlavičku přesně k pravé tyči.

Gólman Vypušťák měl nejvíce práce po změně stran. Dvakrát se na něj řítili osamocení protihráči, ovšem jak proti Pavelkovi, tak proti Křenkovi dokázal zasáhnout a podržel slavičínský tým. Po možnostech Holešova už hráli jen domácí. Dvakrát sice mířili do břevna, nejprve Jakubowicz a po něm Juřica, v 83. minutě dal ale svou trefou definitivum na vítězství Slavičína svým druhým gólem kapitán Školník.

Zápas sledovalo 150 diváků.

čerpáno ze zdroje Zlínský deník: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/holesov-slabsi-chvilky-soupere-nevyuzil-v-mol-cupu-jde-dal-slavicin-20210723.html

Fotogalerie