Divizní Slavičín konečně zabral a odnesly to Všechovice

/Všechovice/ Fotbalisté FC TVD konečně udělali radost svým příznivcům a po kvalitním výkonu dokázali vyhrát ve Všechovicích.  Dvakrát se prosadil uzdravený Juřica, jednu trefu zaznamenala ukrajinská posila Prylopa a výhru pečetil z penalty Školník.

1:4 (0:2)

FC TVD Slavičín
Branky: Juřica 2, Prylopa, Školník
Sestava: Vypušťák – Škubník, Kocián, Goňa, Školník, Vincour, Juřica, Prylopa, Vašulka, Žůrek, Jakubowicz.
Střídali: Salajka, Staněk
Všechovice, 10.4. 2022

Hráči FC TVD Slavičín cestovali ke svému duelu do Všechovic a dobře věděli, že situace na konci divizní tabulky se začíná dramatizovat, neboť poslední Holešov dokázal vyhrát ve Strání. Tým trenéra Slončíka odjel bez svého kapitána Petra Švacha a v sestavě chyběli i Vojta Kalus, Lukáš Šebák, Viktor Rožek či Tomáš Švach. Domácí tým zahájil utkání aktivně a chtěl hned v úvodu vstřelit branku. Naštěstí z několika závarů nastřelili hráči Všechovic pouze břevno. Slavičané se poté prezentovali kvalitní hrou a dokázali vyrážet k nebezpečným kontrům. Především středová řada začala pracovat na plné obrátky. Poprvé se střelecky prosadil Vlastimil Juřica již ve 21. minutě. O tři minuty později stejný hráč skóroval podruhé. Slavičané mohli svůj náskok i navýšit, své příležitosti však neproměnili. Domácí se již do šancí příliš nedostávali a co prošlo za obranu, pochytal spolehlivý Vypušťák. Do kabin Slavičané odcházeli za dvoubrankového vedení.

 

Ve druhém dějství hráli domácí po větru a snažili se s výsledkem ještě něco udělat. Po hodině hry se za Všechovice prosadil německý legionář Dustin Kruse. Slavičané však o pět minut později kontrovali také svým zahraničním hráčem, kdy se prosadila ukrajinská akvizice Vladyslav Prylopa. Valaši pak mohli přidat i další branky. Slavičané do konce utkání už domácím hráčům skórovat nedovolili, naopak v samotném závěru složil Ondřej Školník po Nových Sadech úspěšný reparát a penaltu proměnil. Body ze Všechovic mají v současné chvíli cenu zlata a mohou mužstvo dobře naladit před blokem dvou domácích zápasů s nejlepšími týmy soutěže – Přerovem a Hranicemi.

 

 

 

V dalším utkání hrajeme  již v sobotu 16.4. na trávě v Pitíně  s Přerovem, začátek utkání je netradičním času v 11,00 hodin.

 

 

 

Hodnocení utkání trenéra FC TVD Petra Slončíka: